fbpx

York: Årets to sidste føl med et par timers mellemrum

Folingssæsonen på York Stutteri blev afsluttet natten til torsdag med en helbror til den svenske Kriteriumsvinder Two Eyed Jack og et hoppeføl efter Coolmores tredobbelte Gruppe-1-vinder Churchill.


Gift From The Sea (Bernstein) med sit hingstføl efter Juniper Tree (Galileo). Foto: York Stutteri.

Nattens første foling – og årets føl nummer 11 på stutteriet – stod Bernstein-datteren Gift From The Sea for, da hun nedkom med et hingstføl efter Juniper Tree (Galileo).

Føllet er dermed helbror til den tidligere svenske Kriteriumsvinder Two Eyed Jack, der i sin løbskarriere vandt fire af sine 16 starter og indløb mere end 700.000 svenske kronor for Lennart J:r Reuterskiöld.

York Stutteri købte Gift From The Sea for 22,000 euro på Goffs November Sale i 2011. Hun var som aktiv væddeløber i træning hos Jim Bolger og startede ikke som 2-årig.

Hun aflagde sin maidentitel over 2400 meter i sin debut i Irland og opnåede en OR på 82, svarende til 81 i skandinavisk handicap, inden en bækkenskade stoppede løbskarrieren.

Gift From The Sea er ud af den irskfødte Gruppe-3 vinder og dobbelte Listed-vinder Alexander Three D (Pennekamp).

Alexander Three D er halvsøster til den tredobbelte Gruppe-1 vinder Golden Apples (Pivotal) og til de to Stakes-performere La Piaf og Legendary.

I fjor nedkom Gift From The Sea med en helsøster til Two Eyed Jack, og denne åring skal senere på året fremstilles på Scandinavian Open Yearling Sale.


Categories (Mastercraftsman) med sit hoppeføl efter den tredobbelte Gruppe-1-vinder Churchill. Foto: York Stutteri.

Lidt mere end to timer efter nattens første foling besluttede 5-årige Categories (Mastercraftsman) sig for at følge trop.

Categories folede en hoppe efter Coolmores Churchill (Galileo), der som 2-årig vandt Dewhurst Stakes (Gr.1) og som 3-årig fulgte op med at vinde både det engelske og irske 2000 Guineas (Gr.1) for Aidan O’Brien.

Categories ejes af Jonna Andersen og Carsten Nørgaards Joca Stable og blev købt for 50,000 euro på Goffs November Breeding Stock Sale i fjor.

Hun er ud af den dobbelte Gruppe-2-vinder Front House (Sadler’s Wells) og halvsøster til Listed-placerede Square Dance (Oasis Dream) og Concessions (Muhaarar).

Front House er halvsøster til Marble Hill Stakes (L)-vinderen Access All Areas (Approach The Bench), der ligeledes var anden i Phoenix Stakes (Gr.1).

Categories skal i år bedækkes ved Juniper Tree.


Den klassiske vinder Annaboda med sit hingstføl efter Juniper Tree i England.

Joca Stable ejer foruden Categories også de klassiske vindere Annaboda (Duke Of Marmalade) og Icecapada (Mastercraftsman).

Begge hopper er udenlands i år. Guineas- og Oaks-vinderen Annaboda folede den 8. marts et hingstføl efter Juniper Tree i England, og hun blev i onsdags bedækket ved Juddmonte Farms’ July Cup (Gr.1)-vinder og avlsmatador Oasis Dream (Green Desert).

“Samme dag blev Icecapada scannet i fol ved Gleneagles på 30. dagen, så det er virkelig en spændende tid for Jonna og Carsten”, fortæller Alexander Elsass.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder