fbpx

Victoria Placa tredje i Grosser Preis der Burckhardt Gruppe (L)

Ann Lysholm og Bernt Dahls Light Valley Stud fik den eftertragtede internationale Black Type til deres 4-årige hoppe Victoria Placa, da Wootton Bassett-datteren søndag blev tredje i Grosser Preis der Burckhardt Gruppe (L) over 1600 meter i Hannover.


Det så en overgang ud til at kunne være blevet til endnu mere, men pladsen blev trang indvendigt i banen for Victoria Placa og jockey Shane Karlsson, som blot var slået med en længde af vinderen Angelinka (Pedro The Great), der havde taget turen fra Frankrig.

Tredjepladsen i opgøret var 2.000 euro værd, men for Jessica Long og Light Valley Stud var det ikke et spørgsmål om pengepræmien, men derimod et spørgsmål om at sikre sig international Black Type til den veltrukne hoppe – og dén plan lykkedes.

Victoria Placa er efter den franske champion Wootton Bassett, som gik ubesejret igennem sin 2-årssæsoson og i 2012 indledte sin avlskarriere til en bedækningstakst på 6,000 euro på Haras d’Etreham.

Wootton Bassett er i dag far til fire Gruppe-1-vindere, heriblandt den franske Derbyvinder Almanzor, og efter Coolmore i fjor købte ham, har bedækningsprisen i 2021 lydt på ikke mindre end 100,000 euro.

Og i dag vil alle gerne have en Wootton Basset.


Se løbet herunder:


Senere på søndagen skulle Brian Wilson-trænede Malekha (Juniper Tree) forsøge at følge op på Victoria Placas succes i det 2200 meter lange Grosser Metallbau Burckhardt Preis (L).

Den danske Oaks- og Breeders’-vinder fik dog aldrig med udfaldet at gøre efter en rejse bagest i feltet undervejs, og selv om hun ned gennem opløbet holdt farten under Oliver Wilson, rakte det ikke til mere end syvendepladsen, godt syv længder bag vindende Loveisthehigherlaw (Kodiac) med Eddie Pedroza i bøjlerne.


Se løbet herunder:

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll til toppen