fbpx

Vender spillet for provinsgaloppen i aften?

Sportsligt har årets løbsdage i provinsgaloppen klart bestået, men det mere primære – spillet – har slet ikke fuldt med. V5-omsætninger fjernt fra tallene på ferieøen Bornholm, selv udenfor turistsæsonen, taler sit tydelige sprog.


I aften har Aalborg seks galopløb, og det skal blive interessant at se om landets nordligste bane kan følge op på deres succesfulde weekend forleden med travsportens Aalborg Store Pris. Der er også fire travløb på programmet i aften, men til dem kan der kun spilles med på selve banen.

Hjemmebanens Keld Chr. Karlsen sadler imponerende samtlige staldens ni heste, og han kan måske tage championatet fra den mangedobbelte champion John Nielsen.

Aalborg har virkelig lagt sig i selen med hobevise af trænerkommentarer omkring chancerne på banens hjemmeside. Her er hvad de respektive trænere tror om mulighederne:


Løb 1

1 E Fourteen har vi haft meget svært ved at få til at fungere i år, men jeg synes det lysner lidt nu. Samtidig hjælper det måske, at der er begyndt at blive noget at træde i på banerne. Den har fået lidt mere mod på det og kan meget vel være et trioemne (Torben Christensen).

2 Laudate Dominum må have en lille chance. Hesten gik godt på Fyn, og hvis rytteren rider den godt, så er den med fremme. Kan den vinde? Det skulle den have stor chance for, men væddeløb er jo altid svært (John Nielsen).

3 Haseen er en gammel ræv. Passer det ham, og det hele flasker sig, så skal han nok gøre en indsats. Præmiechance (Marc Stott).

5 Desert Eagle tror jeg er i trioen hvis ellers Kelvin får den ordentligt ud af boksen. Hesten har gået et super arbejde og har en god slutspeed. Er selvfølgelig ude mod bedre heste, men jeg tror på en trioplacering (Jane Grove).

6 Medicean Melody er i god form. Har løbet godt de seneste gange og har siden haft en lille pause, så hun er frisk igen. Er godt inde med vægten og jeg tror hun har god vinderchance (Ian Archer).


Løb 2

1 Legial har ikke startet i et stykke tid. Det er lidt svært for mig at bedømme hestens chance, når banerne og træningsbanen er så tunge. Nu havde vi først tørken at døje med, og nu er det regnen der driller. Jeg tror, at hesten er rimeligt gående, men ligefrem til at kunne vinde er jeg ikke sikker på. Vi er glade hvis den er i trioen (Keld Chr. Karlsen).

3 Carla Ponti har fået nogle kg på, men er stadig fint i orden og godt gående. Den skal nok være i nærheden af hvor det foregår. Triochance (Birgitte Nielsen).

4 Shanghai Elastic har mere eller mindre skuffet indtil nu. Vi har prøvet på at dæmpe hendes temperament, og jeg håber på lidt forbedring til måske en femteplads (Ann-Charlotte Nielsen).

6 Hells Angel skal ud at have noget luft under vingerne. Den er ude med 72 kg. Det tror jeg er lige i overkanten og så på en længere distance end den er vant til. I bedste fald en placeringschance (Jane Grove).

7 Devils Dust tror jeg har en pæn triochance. Senest var jeg så uheldig, at den sprang skævt ud af boksen så min fod sad fast og jeg fik revet den ene bøjle af, så den start kan man ikke rigtigt tage efter. Han går fint nok stadig, og jeg tror han har en triochance. Kan den gå helt op? Det er svært at sige. Hesten har aldrig vundet løb, og jeg har ikke haft den så længe, men de gange jeg har startet den, da virker det ikke som, at hesten ikke vil. Nu er den også blev lettet seks kg. Den stod i 66 uden at have vundet løb, fordi den gik så godt som to- og treårs i Sverige. Nu begynder det vel vægtmæssigt at nærme sig, at den snart kan vinde løb (Pia Gram).

8 Parbold Hill skal nok kunne være med i trioen. Hun var lige lovlig langt fremme med hende på Fyn. Hesten skal helst komme til slut på speed og det fik hun ikke fred til. Hun skal bare ride den lidt anderledes her, så skal den nok være med fremme. God triochance (John Nielsen).

9 Elodie gik dårligt senest på Fyn. Det tilskriver jeg den måde hun blev redet på. Ellers skulle hun være fit for fight, og jeg regner da med, at hun kan være en lille triochance (Jens Højbjerg).


Løb 3

2 Margiduddi synes jeg går godt nok. Den fik et lidt skidt løb i Odense. Har i hvert fald fordel af, at det er længere denne gang, og jeg tror, den vil gå pænt. Vil absolut være i pengene. Har fordel af de dårligere efterårsbaner. Sidste år var det til gengæld lidt en udfordring med lyset på banen, men nu er det heldigvis tidligt på aftenen. Lille triochance (Le Tølbøll).

4 Danzing Princess har snydt os lidt i år, men normalt skal den have en god chance. Linda har før vundet med hesten så hun kender den, hvilket er en stor fordel, da det er en hest som skal holdes til ilden. Det skal kunne være en triochance (Keld Chr. Karlsen).

5 Chantilly Face har været syg og ikke startet i tre måneder. Vi skal være glade, hvis den får en præmie. Den skal i gang og distancen er måske i overkanten, men det kan være, at Sara kan lave et godt løb. Vi håber på en mindre placering (Jytte Løgtved).

7 Voguela går godt og er i orden. Hun har trænet hende godt, men det er svært med en treårs blandt de andre. Bare hun får en god placering så er jeg tilfreds (John Nielsen).

8 Baby Woodrose prøver vi på 2200 meter. Hun har været på 1650 og 1800 meter i Odense og har forbedret sig hver gang, så jeg tror ikke at de 2200 meter kommer til at spille den store rolle. Hun er i slaget og fungerer god. Jeg ser hende som et oplagt trioemne (Torben Christensen).

9 Tears For Two var ikke langt fra sejren da de samme heste mødtes i Aalborg i august. Tears For Two skulle ikke have haft mange meter yderligere for at nå frem (Jackson Five vandt med en halv længde, red.). Senest på Fyn blev hesten redet lidt ned i opløbet og den er for stor til rigtigt at kunne komme i gang igen. Nu er det 2200 meter og så ser det bedre ud. Jeg tror det er en lille vinderchance (Keld Chr. Karlsen).


Løb 4

1 Naga Jolokia gik fint i arbejde med Lea Olsen forleden. Høj vægt i bløde baner plejer at være ham. Jeg tror han er i trioen. Kan den også vinde? Det tror jeg godt at den kan (Jane Grove).

2 Quiet Weekend skuffede senest, men jeg vil klart se bort fra det løb. Det blev helt forkert og samtidig var løbet for langt. Distancen passer bedre her, og det bør være en triochance (Ann-Charlotte Nielsen).

3 Sir Oliver tror jeg meget på. Han gik et kanonløb senest, hvor hesten snublede ud af startboksen og længe sad sidst. Den leverede bare et kanonløb uden lige, og Sara var perfekt til at ride. Her er der mange gode heste med, men jeg regner med at den er i pengene (Jytte Løgtved).

4 Bright Cross håber og tror jeg kan være mellem de to første efter det hesten gik på Fyn, og den er ikke blevet ringere. Nu ved jeg ikke hvor erfaren rytteren er, så det bliver spændende. Hvis hesten går lige så godt som på Fyn så tror jeg godt det kan være en vinderchance (Jens Højbjerg).

5 Red Zone har haft store problemer med maven og jeg har lidt problemer med nerverne på ham, så hesten har ikke vist sig som bedst. Jeg vil tro at det er en triochance, men hesten har skuffet. Vi har ikke helt fundet knapperne på den endnu (Le Tølbøll).

6 Storm Wind var uheldig senest, hvor den kom dårligt fra start. Det er svært at bedømme, hvor den lige ender her, men jeg vil sige sådan, at vi er glade, hvis den er i pengene. Så er det et fremskridt (Keld Chr. Karlsen).

7 Gentleman Jack skal Maria ride i løb for første gang. Hesten har snydt os lidt i år. Det er lidt en tøsedreng, som er afhængig af, hvordan det hele former sig, men med fire kg af (rytterlettelse, red.), så burde han kunne være mellem de tre første. Kan den også vinde? Det er svært at sige. Det er nok en hest man skal kende, men måske er det en lille vinderchance (Keld Chr. Karlsen).

9 Amelia Jay kan have triochance. Jeg synes hun virker tilpas nu, og banerne er ikke så hårde længere, så jeg tror hun har en god chance. Kan den ligefrem vinde? Det kan den nok, hvis den får et heldigt løb, men hesten har også et dårligt startspor så der er meget som spiller ind (John Nielsen).


Løb 5

1 East Meets West lå senest bag i køen og kunne ikke nå at komme udenom. Som så mange andre heste er han afhængig af løbet, da den ikke skal for tidligt i front. Det er grunden til, at den aldrig har vundet så mange løb. Det er en hest som godt kan lide at slås, og når så den er foran er der ingen af slås med. Med hans kapacitet så skulle han have vundet 15 løb i karrieren, men vi er lykkelige når det lykkes at få den til at vinde. Nanna kender hesten og umiddelbart skal det være en god triochance (Keld Chr. Karlsen).

2 Street Boss tror jeg desværre er ved at tabe lidt form. Er vi heldige og får et godt løb, så kan han godt tage en præmie (Marc Stott).

3 King Charles mangler noget humør. Den fik en forfærdelig rejse senest på Fyn. Det er en hest som ikke har brug for blive trykket moralsk. Den skal helst føle, at den styrer det hele. Kan være en triochance (Jane Grove).

4 Brocco kom godt ind i dette løb. Annie Nilsson-Lindahl tager to kg af, og hesten er i god form og løb fantastisk godt senest den var i Aalborg. Jeg tror på vinderchance (Ian Archer).

5 Borodino er, som jeg siger hver gang, steget meget i handicap og bliver jo ikke ved med at gå. Den starter denne og så en gang til inden det bliver vinterferie. Vi må se hvor langt det rækker. Umiddelbart har hesten ikke tabt på formen. Er det en vinderchance? Vægten begynder jo at trykke lidt, men han er ærlig og skal nok være med fremme. Jeg tror dog at det begynder at knibe (Le Tølbøll).

6 Redford tror jeg er et godt trioemne. Det er sikkert Borodino som skal slås. Den tror jeg ikke handicapperen har fanget endnu. Jeg kan sige at Nicolaj selv har valgt Redford frem for en anden hest, og det siger nok lidt (Keld Chr. Karlsen).

8 The Other Lady har ikke startet i et helt år, men jeg har trænet hende godt og synes, hun virker klar. Jeg håber, at hun er med i pengene (John Nielsen).


Løb 6

1 Endofa Champion har ikke startet i et stykke tid idet hesten lavede en lille skade på sig selv, men den virker godt tilpas, og Nicolaj Stott har selv valgt at ride den. Hesten går fint, og jeg vil nok sige, at det er en lille vinderchance (Keld Chr. Karlsen).

2 Miss Van Winkle tror jeg godt kan have en chance. Lea er en god rytter som kan få hesten placeret rigtigt, så jeg tror godt at den kan være farlig. En god triochance (John Nielsen).

4 Pacific King plejer Nicolaj at ride. Det er en meget speciel hest som skal rides på en særlig måde. Hvis hest og rytter harmonerer sammen, så kan den godt være med – måske ikke lige til at vinde, men i hvert fald til en chance mellem de tre første. Hesten ville dog have foretrukket, at distancen havde været 2000 meter (Keld Chr. Karlsen).

5 Sir Christian løb et godt løb senest. Sara kom tilbage og sagde, at hvis hun havde kendt hesten bedre, så havde den sluttet længere fremme. Hesten blev lukket af gennem sidste sving og ind mod opløbet, så den ikke kunne komme ud, men alt i alt så synes jeg, den gik kanonløb. Derfor bruger jeg også Sara igen. Kan være med i pengene (Jytte Løgtved).

Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste nyheder

Scroll til toppen