fbpx

Vejen til The Macallan Dansk Derby: Ranking og noter – 7. juni

Der er igen en ny nummer ét. Efter tredjepladsen i søndagens Voterlöpning har Nina Lensvik-trænede Palm Springs overtaget førstepladsen på rankinglisten til The Macallan Dansk Derby.


Palm Springs (5) sluttede tredje i søndagens Voterlöpning bag importerne Wolfof Vancouver og Pusjkin. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Handicapper Nicholas Cordrey har mandag morgen hævet Juniper Tree-sønnen fra 82 til 84, og dermed er Palm Springs alene i toppen af rankinglisten, et halvt kilo foran den danske 2000 Guineas-vinder My Jamil (Al Shemali).

På tredjepladsen findes en rigtig højdespringer, nemlig Suspicious Boy (Appel Au Maitre), der steg fra 75 til 83 for sin andenplads i Svenskt Derby Trial bag No Short Cuts (Will Take Charge), som selv blev hævet fra 86 til 92 og nu er storfavorit til sejren i Svenskt Derby.


360 North Horse Racings Suspicious Boy (th) sammen No Nay Naughty på Klampenborgs græs. Foto: Burt Seeger.

Dermed står 360 North Horse Racing og Nina Lensvik for både nummer et og tre i den danske Derbyranking, men for begges vedkommende gælder det højst sandsynligt først og fremmest Svenskt Derby den 18. juli.

Lennart J:r Reuterskiöld-trænede Crystal Keys (Appel Au Maitre) faldt et enkelt kilo til 82 efter Svenskt Derby Trial og indtager nu en delt femteplads med Good Fortune (Appel Au Maitre) og Or Harry (Lawman).

Niels Petersen-trænede Iron Butterfly (Swipe), der torsdag aften var anden i Forsommerløp for 3-åringer på Øvrevoll bag staldveninden Donna Devarona (Swipe), blev hævet fra 77 til 80 for den præstation og er nu oppe på ottendepladsen sammen med Bent Olsens My Vision (Al Shemali).

Hele 10 af kandidaterne står nu på et handicap på 80 eller højere, og det betyder også, at hopperne på nuværende tidspunkt skal have et generalhandicap på 78 for at være sikret deltagelse i The Macallan Dansk Derby, mens herrerne skal bruge et kilo mere.

Lige nu er Vinterfavoritten Brunello (Appel Au Maitre) nummer 10 med 78, og hun har dermed et halvt kilos fordel i forhold til Hitman (Go Go Gadget), Masseto (Appel Au Maitre), Purple Ace (Born To Sea) og Snowfoot (Footstepsinthesand) der alle står i 79.

Den sidste plads nummer 15 deles lige nu af HollywoodBoulevard (Wilshire Boulevard) og Mustang (Al Shemali), begge på 78.

De næste store opgaver for den klassiske årgang finder allerede sted kommende søndag i Stockholm, hvor både Svenskt 1000 Guineas og 2000 Guineas skal afgøres på Bro Park.


Ranking: The Macallan Dansk Derby, pr. 7. juni 2021

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder