fbpx

Vejen til The Macallan Dansk Derby: Ranking og noter – 21. april

De første løbsdage i den skandinaviske hovedsæson har allerede budt på flere stærke præstationer på 3-årsfronten, og i Derbysammenhæng kom især Sandie Kjær stærkt fra start med Wilshire Boulevard-afkommene Alakay og Bad Investment.


Alakay og Antonio Ferreira Matos vandt 3-års Drømmen foran Nuevo Estrella. Foto: Burt Seeger.

Alakay blev hævet et enkelt kilo til 77 for sin sejr i 3-års Drømmen, og Bad Investment steg hele 10 kilo til 76. Det betyder, at begge heste på nuværende tidspunkt er godt inde i Derbybilledet som henholdsvis nummer ni og 11 på rankinglisten.

Det betyder også, at Sandie Kjærs Healthy Horse Stud som opdrætter er repræsenteret med tre afkom blandt de 11 øverste. Foruden Alakay og Bad Investment er Bettina Andersen-trænede Lucien (Hurricane Red) også med som nummer 10.

Bad Investment sejrede overlegent i hænderne på Antonio Ferreira Matos. Foto: Burt Seeger.

Stutteri Hjortebo har opdrættet tre af de otte øverste: Cotton Eye Joe (Appel Au Maitre) på 83, King Ferdinand (Elusive City) på 81 og My Poet (Appel Au Maitre) på 79.

Lennart J:r Reuterskiöld står med tre af de syv øverste, samtlige på 80: Beckham (Shalaa), Eagle Eye (Gleneagles) og Spinwell (Make Believe). Førstnævnte sæsondebuterede med en sikker sejr på Jägersro i søndags.

Helt alene i toppen af rankinglisten findes Niels Petersen-trænede Slava Ukraini (Moohaajim), der med Dubai-handicap på 89 er seks kilo over staldkammeraten Cotton Eye Joe og syv over Wido Neuroths svenske Kriteriumsvinder Master Zone (Appel Au Maitre).

Lennart J:r Reuterskiölds Beckham vandt let i sin sæsondebut på Jägersro i søndags. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top