fbpx

Ubesejrede Smarty Jones vandt Kentucky Derby

Kort efter midnat dansk tid blev den 3-årige hingst Smarty Jones den første ubesejrede hest til at vinde Kentucky Derby (Gr.1) siden Seattle Slew i 1977.Smarty Jones var på trods af sin status som ubesejret langt fra favorit i løbet, og de fleste eksperter har brugt det meste af foråret på at forklare hvorfor hesten ikke kunne vinde the ‘Run for Roses’ – han er opdrættet i Pennsylvania, han havde kun løbet mod middelmådige heste, han magtede ikke distancen 2000 meter, og blev redet af en jockey der kun sjældent forlader hjemmebanen Philadelphia Park.

Alle disse ekspert-udtalelser blev gjort til skamme, da ‘hesten som ikke kunne vinde’ strøg hjem til en sikker toogtrekvart længders sejr foran længe førende Lion Heart og Imperialism – sidstnævnte er trænet af den kun 21-årige Kristin Mulhall.

Smarty Jones trænes af John Servis og blev redet til sejr af jockey Stewart Elliot, der her var med i sit første Kentucky Derby på den regnvåde dirt track på Churchill Downs.

Udover førstepræmien bliver Elusive Quality-sønnens ejere belønnet med en bonus på fem millioner dollars, idet han vandt både Rebel Stakes og Arkansas Derby (Gr.2) i optakten til lørdagens opgave.

Seattle Slew gik også ubesejret igennem både Preakness Stakes og Belmont Stakes i 1977, og fremtiden vil vise om Smarty Jones kan skrive samme historie og dermed blive én af væddeløbssportens nye ‘udødelige’ stjerner.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top