fbpx

Ubesejrede Barbaro vandt Kentucky Derby med seks længder

“The Run for the Roses” blev lidt over midnat skandinavisk tid afgjort på Churchill Downs i Kentucky. Sejren gik til Michael Matz-trænede Barbaro, der under jockey Edgar Prado forsvandt væk til den mest overlegne sejr i løbet siden Assault vandt med otte længder tilbage i 1946.Barbaro kom ind i løbet som ubesejret i fem starter. Han blev forberedt i Florida, hvor han både vandt både Holy Bull Stakes (Gr.3) og Florida Derby (Gr.1).

Efter sejren i sidstnævnte fik Dynaformer-sønnen en pause på fem uger, hvilket er helt uhørt i Kentucky Derby-sammenhæng.

Således skrev hingsten historie ved at være den første hingst siden Needles i 1956 der vandt løbet efter så lang en løbspause.

Det var første Kentucky Derby-sejr for både træner Michael Matz, jockey Edgar Prado, samt ejerne Roy og Gretchen Jackson i Lael Stables, der selv har opdrættet Barbaro.

At dette var den største dag i opdrætterparrets liv er der ingen tvivl om, idet en hest de ligeledes har opdrættet små otte timer tidligere vandt 2000 Guineas på den anden side af Atlanten – nemlig George Washington.

Forhåndsfavoritten til Kentucky Derby, Brother Derek, havde trukket et helt “umuligt” startspor og det kunne også mærkes i totalisatoren, idet hesten der havde haft favoritværdigheden siden sin overlegne sejr i Santa Anita Derby (Gr.1) steg til 10 gange pengene.

Brother Derek gik alligevel et flot løb og sluttede på en delt fjerdeplads med Jazil. Andenpladsen i løbet gik til Bluegrass Cat, mens Steppenwolf blev tredje.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top