fbpx

American Pharoah til tops i Kentucky Derby

Foran et rekordstort publikum på 170,513 personer løb USAs nye darling, Bob Baffert-trænede American Pharoah, sig lørdag ind i historien som den seneste vinder af The Kentucky Derby (Gr.1) på Churchill Downs.Pioneerof The Nile-sønnen vandt en hektisk opløbskamp med Firing Line, der aldrig gav op under Gary Stevens.

Fra start var det American Pharoahs staldkammerat, ligeledes ubesejrede Dortmund, der tog føringen for Martin Garcia.

Victor Espinoza placerede American Pharoah udvendigt som tredje og var altid i kontakt med pacesætteren. Rundt opløbssvinget trak de tre forreste yderligere fra feltet, og de ramte toppen af opløbet på en lige linje.

Dortmund var den første til at falde fra, og siden var det blot at vente på American Pharoahs velkendte acceleration – denne gang mødte han dog en bedre hest end nogensinde tidligere, og Firing Line blev ved med at stille spørgsmålstegn om udfaldet.

Over de sidste 200 meter fik favoritten omsider det endelige overtag og trak afgørende med en længde.

Bob Baffert fejrede sin fjerde sejr i Kentucky Derby.

To gange tidligere har han været uendelig tæt på også at vinde The Triple Crown, men i 1997 og 1998 blev først Silver Charm og derefter Real Quiet besejret med kort hoved i Belmont Stakes (Gr.1) efter også at have vundet Preakness (Gr.1).

Bliver det så i år, at USA endelig får sin i mange år ventede nye Triple Crown-vinder? I fjor var California Chrome tæt på, men efter sejre i både Kentucky Derby og Preakness Stakes kom han skadet hjem fra Belmont.

Der er lang vej endnu for American Pharoah, men han er indtil videre Amerikas bedste 3-årige hest.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top