fbpx

Tre væddeløbsbaner alle hestevæddeløbsfans bør besøge

På trods af være en af verdens ældste sportsgrene, er det overraskende lidt hestesporten har ændret sig igennem årene. Hestevæddeløb den dag i dag er meget tæt på at være magen til den måde, det blev praktiseret i antikkens Grækenland.


Hestevæddeløb kan altså noget helt særligt. Måske det har noget at gøre med den spænding, som det giver at følge verdens hurtigste heste kæmpe om sejren. Det kan også være på grund af suset, det giver, når man vinder på sin væddeløbskupon, eller hvis man spotter kendte personer til løbet.

Der er alle mulige gode grunde til at tage ud og se hestevæddeløb, og i denne artikel kigger vi nærmere på nogle af de mest fantastiske væddeløbsbaner rundt i verden, som du som fan bør besøge.

Kilde: Unsplash

The Royal Ascot – Berkshire, England
Det er svært at finde andre hestevæddeløb, der stjæler så meget opmærksomhed som the Royal Ascot, der får besøg af mange kendte og velhavende mennesker. Blandt andet er den engelske dronning,som selv ejer nogle af verdens bedste væddeløbsheste, en fast bestanddel af løbet, der finder sted i juni. Over 300.000 mennesker besøger hvert år løbet, der betegnes som det største af slagsen i England. Du finder derfor ikke en meget mere klassisk oplevelse end i Berkshire. Hvis du vælger at tage til England for at opleve The Royal Ascotså husk desuden hatten, da det er obligatorisk for alle at være iført hat under hele arrangementet. Der er strikse krav til dresscoden, hvor det forventes at herrerne  generelt bærer smoking, mens kvinderne bør være iført kjole.

Longchamp – Paris, Frankrig
Vi kommer selvfølgelig heller ikke udenom Longchamp, der lægger bane til Europas mest prestigefyldte løb, Prix de l’Arc de Triomphe. Her har legendariske heste, som Enable og Alleged, igennem tiden slået sine folder. Her finder du et af verdens bedste hestevæddeløb.

Fantastisk stemning, ekstreme pengepræmier og heste af højeste kaliber er grundstenene i løbets succes. Netop Enable var tæt på at færdiggøre et historisk hattrick i 2019, men måtte se sig slået af hesten, Waldgeist. Eftersom Enable er ved at være oppe i årene, er der ikke mange, der forventer at se den til næste års Prix de l’Arc de Triomphe. Det vil derfor være andre navne, der nævnes, når vi kigger på betting mulighederne hos bet365. Nogle af de heste, vi måske skal holde et ekstra godt øje med, i Paris er Love og Tarnawa. De spås begge gode muligheder.

Kilde: Unsplash

Saratoga Springs – New York, USA
En af de smukkeste væddeløbsbaner finder du i byen, Saratoga, der ligger i staten New York. Saratoga Race Course er en af de ældste væddeløbsbaner i USA og bliver betragtet som en af de ældste sportsvenues i hele landet. Stedet oser derfor af historie. Væddeløbsbanen byder på spændende vandreture, ligesom der også ligger en berømt Hall of Fame for hestevæddeløb.

Alle hestevæddeløbsfans bør give sig selv den oplevelse, det er at besøge nogle af de største væddeløbsbaner i verden. Det er nemlig noget helt særligt at se et løb i levende live. Når man ser det live, oplever man hele atmosfæren. Adrenalinet fra publikum, og brølet, når startskuddet lyder. Det er bare helt specielt og uanset, hvilken af banerne du besøger, kan du være sikker på at få en uforglemmelig oplevelse.

Iben Nissen

Iben Nissen

Seneste nyheder

Scroll til toppen