fbpx

Tre sportsgrene der opstod i England

Mange af nutidens populære sportsgrene kan spores tilbage til England, som er anerkendt som fødestedet for mange moderne sportsgrene. Disse sportsgrene kan nemlig spores tilbage til England, der enten opfandt dem eller formaliserede reglerne. Her er tre sportsgrene, der blev opfundet i England.


Kilde: Unsplash

Hestevæddeløb

Hestevæddeløb er en af de ældste sportsgrene, der findes. Det startede angiveligt blandt nomadiske stammefolk i Asien helt tilbage i år 4500 før vor tidsregning. Også under OL i det antikke Grækenland konkurrerede man med heste spændt foran en vogn.

Moderne hestevæddeløb, som vi kender det i dag, opstod omkring det 12. århundrede, hvor briterne tog de hurtigere arabiske heste med hjem fra deres korstog. Disse heste blev over flere århundreder avlet med britiske hopper, for at skabe heste, der besad både fart og udholdenhed.

Vi skal dog helt frem til 1800-tallet, før hestevæddeløb tog sine første skridt i Danmark. Det første officielle løb fandt sted i Viborg i år 1831, hvor det blev overværet af både Kong Frederik VI og Prins Frederik.


Kilde: Pexels

Fodbold

Selvom det i den brede befolknings opfattelse er England, der opfandt fodbold, så er det ikke helt sandt.

Spillet med fødderne blev nemlig spillet af ældgamle civilisationer for flere tusind år siden, men spillet som vi kender det i dag, blev opfundet af England i 1863, da FA blev oprettet.

Her blev reglerne defineret, og derfra varede det ikke længe, før den engelske liga blev en realitet.

Spoler vi frem til 2020, har fodbold udviklet sig til at være verdens største sportsgren, og Premier League bliver religiøst fulgt fra alle verdens kroge.

Et af de bedste hold i England lige pt. er Manchester City, der under ledelse af den succesfulde manager Pep Guardiola, virkelig har spillet god fodbold. Det var derfor også glædeligt for City-fansene, da Guardiola valgte af forlænge hans kontrakt frem til 2023. Han har nemlig været instrumental i holdets succes, der dog måtte se sig slået af Liverpool i sidste sæsons Premier League.

Der hviler derfor et stort pres på Guardiolas skuldre i denne sæson, hvor bestyrelsen i klubben forventer, at han vinder det engelske mesterskab. Succestræneren er dog mere skeptisk end sine arbejdsgivere, og var for nyligt ud og kritisere kampprogrammet, som han mener er alt for tætpakket.

Ifølge en artikel udgivet af bet365, en online platform, der tilbyder information og spil på fodboldkampe, mener Guardiola nemlig at det tætte kampprogram kan dræbe spillelysten hos spillerne. Trods det regnes Manchester-klubben dog stadig som værende en af favoritterne til at vinde Premier League. Her giver de odds 3.00 på at vinde, mens rivalerne fra Liverpool giver odds 2.75. 

Om det bliver Manchester City, Liverpool eller nogle helt tredje må tiden vise, men uanset hvad resultatet ender med, kan vi takke englænderne for det smukke spil.


Tennis

Der findes gamle eksempler på spil, der minder om tennis i Egypten, Frankrig, Italien og England, men mange af disse spil udviklede sig til andre ketsjerspil som fx squash.

Tennis, som vi kender det, blev formaliseret i England i 1874, og tre år senere fandt den første Wimbledon-turnering sted.

Herefter fulgte de andre Grand Slam-turneringer med US Open i 1881, French Open i 1891 og Australian Open i 1905. Tennis blev for alvor en populær sport i Danmark omkring 1970’erne, og den mest succesfulde danske tennisspiller er Caroline Wozniacki, der for nyligt stoppede karrieren.

England er altså hjemsted for adskillige af verdens mest populære sportsgrene, og med tre så store sportsgrene, som hestevæddeløb, fodbold og tennis, der har rødder i den engelske muld, er det ikke så underligt, at englænderne har en stor passion og kærlighed til sport i dag. 

Iben Nissen

Iben Nissen

Seneste nyheder