fbpx

The JC Organization køber 2-årig amerikansk hingst

De danske hesteejeres internationale satsninger fortsætter stadigvæk, og ligesom Elkær Stutteri har Alice Weiste og John Christensens The JC Organization investeret i en amerikansk hingst der er tilmeldt Sveriges Derbyserie i 2022.


The JC Organizations 2-årige hingst efter Santa Anita Derby (G1)-vinderen Gormley.

Hingsten er efter Santa Anita Derby (G1)- og Frontrunner Stakes (G1)-vinderen Gormley (Malibu Moon), der står på Spendthrift Farm i Kentucky og hvis første årgang rammer banerne i år.

Se Gormley vinde Santa Anita Derby:


Moderen Miss Victoriana (Explicit) vandt seks gange i Canada inklusiv Northlands Oaks og tre sejre i Matron Stakes, og i avlen er hun mor til tre vindere ud af lige så mange startende afkom.

Hendes hidtil bedste afkom er Get Explicit (Get Stormy), der er vinder af tre løb i Canada og bl.a. har været anden i Mrs Revere Stakes (G2), Valley View Stakes (G2) og Waya Stakes (G3).

Gormley-sønnen er nu på vej til Norge, hvor han skal trænes af Niels Petersen.

Målet er naturligvis at genvinde Svenskt Derby til næste år.

Se video af hingsten herunder:


The JC Organization har en amerikanskopdrættet 2-årig mere i form af Centurion Red (Lea), der blev købt på Goffs Orby Sale i fjor og nu trænes af Lennart J:r Reuterskiöld på Jägersro.

2-årige Centurion Red (Lea) ses herover som åring. Foto: Filip Zwicky Agency.

Investeringerne har for alvor grebet om sig for Alice Weiste og John Christensen de seneste tre år, og i fjor kom belønningerne blandt andet gennem Tapizar-sønnen Bullof Wall Streets sejre i Voterlöpning og Svenskt Derby, samt med Kingof Pharoahs (American Pharoah) i Norsk Kriterium og Havana Red (Havana Gold) i Norsk Oaks.

Den norske Kriteriumsvinder Kingof Pharoahs (American Pharoah). Foto: Hesteguiden.com

I tillæg sluttede Wolfof Vancouver (Speightstown) sæsonen som højest handicappede 2-årige hest i Sverige, Gulfstream Tiger (Elusive Quality) vandt fire af sine fem starter og Irish Prosecutor (No Nay Never) vendte tilbage efter en karrieretruende seneskade og sluttede sæsonen stærkt af på Øvrevoll.

Det danske ejerpar står foruden de ovennævnte navne foran den skandinaviske hovedsæson med 3-årige HollywoodBoulevard (Wilshire Boulevard), der er halvbror til sidste års danske Oaks-vinder Malekha (Juniper Tree), og den endnu ustartede 3-årige Alligate (Archipenko) ud af Kirsten Rausings tredobbelte Gruppe-1-vinder Albanova (Alzao), samt deres egenopdrættede 2-årige hoppe Zymphony (Zoffany).

Tidligere på året foledes The JC Organizations avlshoppe First Spirit (First Defense) en hoppe efter den tyske Derbyvinder Sea The Moon (Sea The Stars), og i december handlede Alice Weiste og John Christensen for 300,000 euro en Footstepsinthesand-halvbror til Phoenix Stakes (Gr.1)-vinderen Lucky Vega (Lope De Vega).

Netop Lucky Vega sæsondebuterer efter planen direkte i Newmarkets 2000 Guineas (Gr.1) næste lørdag.

Hingståringen skal genfremstilles på efterårets Goffs Orby Sale i Irland og forberedes af Anna Sundströms Coulonces Consignment i Normandiet.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder