fbpx

Tatts February: Stærk tilgang til Lea Olsen

Lea Olsen kan se frem imod den forestående sæson med endnu et stærkt kort på hånden, efter hun i den forgangne uge fik hammerslaget på 40,000 guineas for den 4-årige hoppe Shining Al Danah i Newmarket.


Shining Al Danah blev købt for 40,000 guineas på Tattersalls February Sale i sidste uge. Foto: Lea Olsen.

Shining Al Danah er efter Iffraaj og ud af Exceed And Excel-hoppen Signora Queen, der bl.a. vandt Coolmore Stud Baden-Baden Cup (L) i Tyskland og var fjerde i det italienske Gruppe-3-opgør Premio Elena e Sergio Cumani.

I stutteriet har Signora Queen hidtil produceret to vindere, hvoraf Shining Al Danah er den ene.

Shining Al Danah har vundet to af sine blot fem karrierestarter, og det har været på både græs og all-weather.

”Hun har vundet over 1200 og 1400 meter, så der er god fart i hende, og jeg håber at hun både kan blive et tilskud til hoppe- og sprintereliten i Skandinavien fremover”, fortæller Lea Olsen, der sikrede hammerslaget på vegne af en ny kunde i stalden.

Det nye tilskud til Jydsk Væddeløbsbanes championtræner kommer til Danmark med et omregnet handicap på 80 eller 81. Hendes seneste start var den 10. december på Wolverhampton, hvor hun sluttede femte gennem mål.

Lea Olsen har ikke uden grund let til smil – hun nyder stor opbakning til sin trænerforretning på Jydsk Væddeløbsbane. Foto: Burt Seeger.

Set fra et avlsmæssigt synspunkt er Shining Al Danah også et spændende køb for den nye ejer.

Signora Queen er nemlig barnebarn af den europæiske championhoppe Queen’s Logic (Grand Lodge), og halvsøster til den dobbelte Gruppe-2-vinder Lady Of The Desert (Rahy), som sidenhen blev mor til Frankels første Gruppeløbsvinder, Queen Kindly.

Queen’s Logic, der vandt Cheveley Park Stakes (Gr.1) og var ubesejret i sine fem karrierestarter, er desuden halvsøster til Dylan Thomas (Danehill), der blandt sine fem Gruppe-1-triumfer vandt Irish Derby og Prix de l’Arc de Triomphe, til 1000 Guineas (Gr.1)-vinderen Homecoming Queen (Holy Roman Emperor), samt til Oaks (Gr.1)-2’eren Remember When (Danehill Dancer), der igen blev mor til Epsom Derby (Gr.1)-vinderen Serpentine (Galileo).


Herunder ses Lea Olsens nye hoppe Shining Al Danah vinde som 3-årig på Yarmouth under Frankie Dettori:

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top