fbpx

Tandari Classic: Stott tager den samlede sejr

Dansk St. Leger er det sidste tilbageværende klassiske løb i Skandinavien og dermed også finaleopgøret i jocketurneringen Tandari Classic. Nicolaj Stott fører med 10 point foran Jacob Johansen, og da sidstnævnte ikke har noget ridt i løbet, kan Stott allerede nu kaldes for samlet vinder.


Stroxx Carlras og Nicolaj Stott vinder Norsk Derby foran White Heart med Carlos Lopez. Foto: Hesteguiden.com.

“Jacob ville i princippet have haft en teoretisk mulighed for at fravriste Nicolaj sejren. Det ville kræve, at Jacob vandt i morgen, og at Nicolaj ikke sluttede blandt de fem første”, fortæller Larissa Tandari, tidligere jockey og datter af legendariske Janos Tandari.

Selvfølgelig kan der endnu ske dét, at Jacob Johansen får et ‘spare ride’ i morgen, hvis én af de øvrige ryttere melder fra, så helt lukket er turneringen altså ikke endnu.

Nicolaj Stott, der i Dansk St. Leger rider Handyman Carlras (Reliable Man), har i år både vundet Svenskt og Norsk Derby med Rikke Rohbach Bonde-trænede Stroxx Carlras (Footstepsinthesand), og dertil sluttede han anden i Dansk Derby med Go On Carlras (Harzand).

Jacob Johansen har vundet Dansk 2000 Guineas med Bettina Andersens My Jamil (Al Shemali) og Svenskt Oaks med Lennart J:r Reuterskiölds Chatarina (Lawman), og dertil har han været anden i Svenskt Derby med Wolfof Vancouver (Speightstown) og tredje i Mowerinaløb med My Jamil.

Nicolaj Stott er noteret for 54 point inden Dansk St. Leger, Jacob Johansen står med 44 mens Carlos Lopez er på tredjepladsen med 39.

Lige i hælene følger Jan-Erik Neuroth med 38, Oliver Wilson med 37, Per-Anders Gråberg med 36 og Elione Chaves med 33.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder

Scroll til toppen