fbpx

Syv længders Voter-triumf til Bullof Wall Street

Niels Petersen tog søndag eftermiddag sin karrieres første sejr i Voterlöpning, da The JC Organizations Bullof Wall Street vandt med syv længders afstand til Nocentsinkentucky og blev noteret for den hurtigste vindertid i løbets historie.


Bullof Wall Street leder Voter-feltet ind i det første sving med Yoker og Nocentsinkentucky udenfor sig. Foto: Stefan Olsson.

Den 3-årige Tapizar-søn førte det 1730 meter lange millionopgør fra start til mål. Han var hurtigst ude af startboksen og havde derfra ingen problemer med at forsvare sin føring ind i det første sving under Rafael de Oliveira, som red hingsten for første gang i fraværet af udelukkede Carlos Lopez.

Ud på bagsiden fik Bullof Wall Street de to forhåndsfavoritter, Yoker (Manduro) og Nocentsinkentucky (Goldencents) op udvendigt for sig, alt imens afstanden blev øget til de fire bagvedliggende konkurrenter.

Rundt opløbssvinget forsøgte Elione Chaves og Jacob Johansen for alvor at slå kløerne i Rafael de Oliveira, men det hjalp intet, for Bullof Wall Street viste sig blot stærkere for hver en meter han løb, og til sidst efterlod han med ørerne fremme både Nocentsinkentucky og Yoker og slog dem med henholdsvis syv og ni længder.

Bullof Wall Street og Rafael De Oliveira på vej mod en syv længders sejr i Voter. Foto: Stefan Olsson.

Bagved Yoker blev der godt 13 længders afstand til staldkammeraten Auenfürst (Soldier Hollow), efterfulgt af General De Vega (Lope De Vega), Nordic (Gleneagles) og Chinese Emperor (Royal Applause).

Førstepræmien var 600.000 svenske kronor værd for Alice Weiste og John Christensens The JC Organization, som nu overtager førstepladsen i det svenske ejerchampionat, ligeledes godt hjulpet af deres i år ubesejrede og tredobbelte 3-årsvinder Gulfstream Tiger (Elusive Quality).


Bullof Wall Street og Rafael De Oliveira på vej mod en syv længders sejr i Voter. Foto: Stefan Olsson.

Hurtigere end Duca Di Como

Bullof Wall Street vandt Voterlöpning i tiden 1:46,3 – godt nok på en bane der var forberedt til den hurtige side, men for en 3-årig på denne tid af året er det en tid ud over det sædvanlige.

Til sammenligning var Duca Di Comos vindertid i Pramms Memorial (L) for nogle uger siden 1:46,7 – altså fire tiendedele langsommere – og hidtil havde den hurtigste vindertid i Voters historie tilhørt Wido Neuroth-trænede Bomar (Sir Percy), der vandt i tiden 1:47,0 – mens Hurricane Reds vindertid var 1:47,1.

Både Bomar og Hurricane Red fortsatte i øvrigt med at vinde både Svenskt Derby og Hurricanelöpning efter deres Voter-triumfer, og efter udklasseringen af de to tidligere Derbyfavoritter, Yoker og Nocentsinkentucky, sænkede ATG straks Bullof Wall Street fra 55 gange til 4,75 gange pengene i ante post-spillet og gjorde ham til ny favorit.


Niels Petersen kan nu fejre sin første Voter-vinder. Foto: Stefan Olsson.

“Det var min første sejr i Voterlöpning nogensinde”, fortæller Niels Petersen i bilen på vejen fra Jägersro hjem til Oslo.

“Normalt set er Voter et løb jeg bruger som ren optakt til Svenskt Derby, og mine heste er derfor aldrig på samme træningsniveau i dette opgør som de er op til Derbyet. Der skal altid være nogle ekstra længder at finde, og det har ikke været nok tidligere”.

“Men Bullof Wall Street er et monster af en hest, og det han leverede i dag blæste mig bagover. Nok vidste jeg, at han var god, men jeg havde også den dybeste respekt for konkurrenterne, og samtidig har han ikke lavet andet end at konditionstræne hjemme på Øvrevolls sandbane”.

“Faktum er, at denne hest bare bliver bedre for hver meter han galopperer, og det beviste han også i dag ved at kunne føre fra start til mål og stadigvæk kunne trække væk fra de andre til slut. Nu bliver næste opgave Svenskt Derby den 12. juli”.

Niels Petersen overtog Bullof Wall Street få dage efter hingstens hjemkomst fra et mislykket ophold i Dubai, hvor han intet fik ud af sine tre starter.

Bullof Wall Street og Rafael De Oliveira. Foto: Stefan Olsson.

I sin første start for sin nye træner hjemme på Øvrevolls dirt track vandt hingsten overlegent, ligeledes efter føring fra start til mål, men indtrykket fra vintermånederne på Meydan må have siddet dybt i spillerne, for han startede som en totalt upåagtet og glemt deltager i årets Voter.

Men forvandlingen er til at mærke, og Bullof Wall Street har nu vundet tre af sine kun fire starter på de skandinaviske baner siden han debuterede i Francisco Castros regi sidste efterår.

“Han kom hertil som en vældig stresset hest, og han har virkelig også krævet særbehandling, men mit personale har leveret en kæmpe indsats i dagligdagen, hvor det er lykkedes os at holde os et skridt foran ham hele tiden”, fortsætter Niels Petersen, der måtte slette sin Derby Trial-kandidat Ugotthelook (Uncle Mo) og dermed fik sendt Bullof Wall Street alene mod hestens tidligere hjemmebane i Malmö.


Lot 265. Foto: GalopSport.
Bullof Wall Street som åring på Goffs Orby Sale. Foto: Filip Zwicky Agency.

Kostede 75,000 euro

Alice Weiste og John Christensen var selv i ringen på 2018-udgaven af Goffs Orby Sale i Irland, hvor Bullof Wall Street blev købt for et hammerslag på 75.000 euro. Han er født i Kentucky, men blev som føl købt for 17,000 USD på Keenelands November Sale og genfremstillet som åring i Irland.

Han tilhører fjerde årgang efter Gainesways Breeders’ Cup Dirt Mile (Gr.1)-vinder Tapizar (Tapit), som bl.a. også er far til Breeders’ Cup Distaff (Gr.1)-vinderen Monomoy Girl.

Moderen Dovie (Coronado’s Quest) er en ustartet halvsøster til Breeders’ Cup Classic (Gr.1)-vinderen Raven’s Pass (Elusive Quality), og hun var i forvejen mor til Grade 3-placerede Doyouknowsomething (Awesome Again).

Bullof Wall Street fik sit navn sit navn på grund af sin enorme størrelse og fordi, at John Christensen gerne ville opkalde ham efter den berømte bronzeskulptur “Charging Bull”, der står på Broadway i Manhattans Financial District, og populært også kaldes “The Bull of Wall Street”.

Da navnet “Charging Bull” allerede var taget, valgte Alice Weiste og John Christensen i stedet “Bullof Wall Street”, hvor sammentrækningen af de to første ord begrundes i det begrænsede antal tegn man kan bruge i navngivningen af fuldblodsheste.

Samme finesse er tidligere brugt i bl.a. Triple Crown-vinderen American Pharoahs far, Pioneerof The Nile.

Alice Weiste og John Christensen har hidtil haft en fantastisk sæson med fem sejre i Sverige og Norge. De fører lige nu også i kampen om det svenske ejerchampionat. Foto: Filip Zwicky Agency.

“Vi har videreført idéen til en af vores 2-årige heste, som i øvrigt snart sendes ud i prøveløb på Jägersro”, siger John Christensen med henvisning til den canadiskopdrættede Speightstown-søn Wolfof Vancouver, der blev købt for 130,000 euro på sidste års Goffs Orby Sale og nu trænes af Lennart J:r Reuterskiöld.

Alice Weiste og John Christensen, der nu har syv 2- og 3-årige i heste i træning fordelt på Niels Petersen og Lennart J:r Reuterskiöld, går nu nogle neglebidende uger i møde frem til den svenske Derbydag, hvor de står med to forhåndsfavoritter til dagens store begivenheder – Bullof Wall Street i Svenskt Derby og Gulfstream Tiger i Derby Day Sprint.BULLOF WALL STREET (USA)
fuks hingst 2017
v. Tapizar (Tapit)
1. mor Dovie (Coronado’s Quest)
2. mor Ascutney (Lord At War)
3. mor Right Word (Verbatim)
2. sejr på Jägersro i 3. start.
3. karrieresejr i 7. start.
699.655 SEK.
Hcp.: 90 (efter Voter)
Ejer: The JC Organization ApS.
Træner: Niels Petersen.
Opdrætter: Mike Abraham.
Købt for 75.000 euro på Goffs Orby Sale i 2018.


Resultater: Jägersro, søndag 7. juni

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder