fbpx

Syv længders opvisning af Smooth N Royal i Jyllandsløbet

Det blev uden sammenligning den største opvisning af en 3-årig danskopdrættet hest hidtil i 2021, da Smooth N Royal 2. pinsedag vandt Århus Stiftstidende Jyllandsløb med syv længders afstand til Azzardo og My Vision.


Smooth N Royal vinder Jyllandsløbet i hænderne på Frederick Salvador. Foto: Ole Hindby.

Efter et smart ridt af Frederick Salvador, der udnyttede pladsen på bagsiden til at skyde indenom sine konkurrenter på det helt rigtige tidspunkt, havde Go Go Gadget-sønnen allerede afgjort Jyllandsløbet før den lige strækning.

Smooth N Royal kom cantrende ind på opløbet med resten af feltet hårdt af biddet, bortset fra Hitman (Go Go Gadget), som Jacob Johansen allerede hér havde taget op.

Da Salvador gav sin hest endelig marchordre forsvandt han i ensom majestæt og vandt knusende overlegent foran Bent Olsens duo Azzardo (Al Shemali) og My Vision (Al Shemali), der havde små fire længder imellem sig.

På fjerdepladsen fulgte Mustang (Al Shemali) før den sidste præmietager Illumination (Al Shemali), mens Brignoles (Center Divider) og Hitman var sidst.

Træner Ian Archer fik hér sin karrieres største triumf som træner, og glæden var nærmest også ustyrlig hos både ejerparret Kenneth Hansen og Gitte Wolle, samt opdrætterparret Lone og Bo Hansen fra Stutteri Thorskovgaard.

Det er også netop på Stutteri Thorskovgaard, at den tidligere norske Derbyvinder Go Go Gadget (Areion) residerer, og det blev samtidig andet år i træk, at avlshingsten er far til vinderen af Jyllandsløbet.

I fjor var det Speedman.

Smooth N Royal er ud af Thorskovgaards 13-årige avlshoppe Veeb (Footstepsinthesand), som i forvejen er mor til vinderne Footnote (Dexterity) og Go Go Dancer (Go Go Gadget).

Sidstnævnte, der er helsøster til Smooth N Royal, har vundet tre af sin karrieres fem første starter, og i dag blev hendes avlsværdi i hvert fald ikke mindre.

Smooth N Royal gik igennem ringen på Scandinavian Open Yearling Sale i 2019, men blev købt tilbage for 10.000 kroner, inden han sidenhen blev købt af Kenneth Hansen og Gitte Wolle.

Førstepræmien i Jyllandsløbet var 170.000 kroner værd for Smooth N Royal, der nu er ubesejret i karrierens tre første starter og har en fantastisk spændende tid foran sig.

Desværre for både kredsen omkring hesten og sporten i sin helhed er den brune hingst ikke meldt i The Macallan Dansk Derby i august, men han er blandt 26 anmeldte til Norsk 2000 Guineas på Øvrevoll den 26. juni, og så står han senere hen både i Klampenborgs Pokalløb (L) og hele Breeders’-serien.


Herunder kan både 2021-udgaven af Jyllandsløbet samt de efterfølgende vilde jubelscener omkring sejrsområdet i Aarhus genopleves:

SMOOTH N ROYAL (DEN)
brun hingst 2018
v. Go Go Gadget (Areion)
1. mor Veeb (Footstepsinthesand)
2. mor Canaan (Alhaarth)
3. mor Ideal Home (Home Guard)
Søskende i Skandinavien: Footnote (56), Uncle Sam (69), Gross Design (60), Go Go Dancer (72), Daretodream (2019).
3. karrieresejr i 3 starter.
217.500 DKK.
Hcp.: 79 (inden sejren i Jyllandsløbet)
Ejer: Kenneth Hansen & Gitte Wolle.
Træner: Ian Archer.
Opdrætter: Stutteri Thorskovgaard.
Resultater: Aarhus, mandag 24. maj 2021

Mere fra Jyllandsløbsdagens øvrige løb (Dansk Hestevæddeløb)

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder

Scroll til toppen