fbpx

Swan Black til bedækning i Frankrig

Danskopdrættede Swan Black, der i sin aktive karriere bl.a. vandt Fawzia Stakes på Klampenborg og Erik O Steens Memorial på Øvrevoll, befinder sig nu i Frankrig, hvor hun i 2021 skal bedækkes for første gang.


Swan Black ved sejren i Juniper Tree Fawzia Stakes 2017. Foto: Burt Seeger / US Photo.

“Hun er blevet eksporteret til Frankrig på permanent basis, og meningen er, at hun skal bo på Haras De La Barbottiére fremover”, fortæller Devil’s Drink-datterens ejer, svenske Madeleine Brixner.

Swan Black indleder sin avlskarriere med et besøg hos Donjuan Triumphant (Dream Ahead), der i oktober 2019  vandt Qipco British Champions Sprint Stakes (Gr.1) på Ascot, og som får sine første føl til verden i det kommende år.

Swan Black med sin ejer, Madeleine Brixner. Foto: Burt Seeger / US Photo.

Swan Black er opdrættet i Danmark af Karen Frost og Pia Neltoft, og hun løb hele sin karriere i Madeleine Brixners væddeløbsfarver – først i regi hos Tine Hansen på Klampenborg, og til slut hos Niels Petersen på Øvrevoll.

Hun endte karrieren som dobbelt storløbsvinder, og var i flere omgange tæt på afgørelsen i endnu større sammenhænge – bl.a. som fjerde i Bloomers’ Vase (L) på Bro Park og tredje i Breeders’ Trophy Stayer på samme bane.

Swan Black fotograferet på Haras De La Barbottiére. Foto: Privat.

Swan Blacks mor, Kat Dior (Itsabrahma), var dobbelt vinder i Danmark, og mormoderen Orange Cure (Orange Blues) vandt bl.a. Amacitalöpning og var tredje i Norsk Kriterium.

Bechmann-hoppen Orange Cure  var i øvrigt søster til en række topvæddeløbere inkl. Bechmanns egen Listed-placerede Molon (Lomond), og ikke mindst Oriental Flower (Big Shuffle), der var Champion 2-årshoppe i Tyskland i 1996 og i avlen blev mor til Gruppe-2-vinderen Oriental Tiger (Tiger Hill).

Oriental Tiger vandt desuden også Grand Prix Aufgalopp (Gr.3) og var anden i Grosser Preis von Baden (Gr.3) og tredje i Deutsches Derby (Gr.1).


Se avlshingst Donjuan Triumphant vinde Qipco British Champions Sprint Stakes (Gr.1) herunder:

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder