fbpx

Suspicious Mind og Could Be King starter i Hamborg

Det tyske Derbymeeting på Horner-Rennbahn i Hamborg indledes på onsdag, og det bliver med 360 North Horse Racings dobbelte Scandinavian Open (Gr.3)-vinder Suspicious Mind til start i Langer Hamburger (L) over 3200 meter.


Suspicious Mind og Per-Anders Gråberg vinder Falkonetjenesten Scandinavian Open Championship (Gr.3). Foto: Burt Seeger.

Per-Anders Gråberg er booket til ridtet på Appel Au Maitre-sønnen, som han udover de to Scandinavian Open-triumfer også har redet til sejr i bl.a. Dansk Derby, Dansk St. Leger, Vinterfavoritternes Ærespræmie, Svenskt Kriterium og Bro Park Classic.

Nina Lensvik-trænede Suspicious Mind er den klart højest handicappede hest i det ni heste store felt, men han skal grundet sin status som Gruppe-3-vinder også give fire kilo til samtlige konkurrenter, hvilket betyder at han matematisk står et enkelt kilo dårligere til end Peter Schiergen-trænede Quian (Mastercraftsman).

Langer Hamburger (L) har en samlet præmiesum på 15,000 euro, hvoraf 8.000 euro tilfalder vinderen.

En meget lav præmiesum løbets status taget i betragtning, men sådan er situationen i det hele taget i Tyskland, der ovenpå mange års økonomiske udfordringer er blevet yderligere presset af Covid-19.

Da Niels Petersen-trænede Eye In The Sky (Sinndar) i 2015 vandt netop Langer Hamburger (L), var der 25.000 euro i samlet præmiesum med 14.000 til vinderen.

Langer Hamburger rides onsdag kl. 19:45 – startlisten kan ses hér.


Could Be King. Foto: Niels Petersen.

Fredag kommer turen til Elkær Stutteris nyerhvervelse Could Be King (Bated Breath), der starter i Grosser Preis von Lotto Hamburg (Gr.3) over 1200 meter.

Could Be King, der trænes af Niels Petersen og i sin debut for sine nye forbindelser var anden bag General De Vega (Lope De Vega) i Bro Park Vårsprint (L), skal rides af Andrasch Starke og er tredjehøjest handicappede hest i feltet.

Øverst på listen står Andreas Wöhler-trænede Majestic Colt (Clodovil), der står et enkelt kilo højere end Could Be King, men som også skal bære et kilo mere end sin danskejede modstander.

Også 3-årige Waldersee (Olympic Glory) står et kilo over Could Be King, og han skal grundet sin aldersvægtslettelse blot bære 55,5 kilo.

Majestic Colt og Waldersee var senest første og anden gennem mål i et andet af Tysklands traditionsbundne sprintopgør, Silberne Peitsche (Gr.3).

Grosser Preis von Lotto Hamburg (Gr.3) rides fredag aften – den foreløbige startliste kan ses hér.


Tilføjelse: Også Tinna Hovgaard-trænede Sapper (Sepoy) starter i Hamborg fredag aften.

Sapper sæsondebuterer over 850 meter – startlisten kan ses hér.


Victoria Placa ved sejren i ITM Amacitalöpning som 2-årig. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

På selve den tyske Derbydag, søndag 4. juli, er der reel mulighed for at se endnu en danskejet hest i form af Light Valley Studs hoppe Victoria Placa (Wootton Bassett), der er blandt ni forhåndserklærede navne i Hamburger Stutenmeile (Gr.3) over 1600 meter.

Victoria Placa, der trænes af Jessica Long, sæsondebuterede den 13. juni med en sjetteplads bag Queen Rouge (Lord Of England) i Bloomers’ Vase (L) på Bro Park.

Såfremt hun starterklæres, vil det være hendes første forsøg udenfor Skandinaviens grænser.

Anmeldelseslisten kan ses hér.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder

Scroll til toppen