fbpx

Stutteri Hjortebo: Goken-søn ud af nyerhvervet Hernando-hoppe

To uger efter terminsdatoen kom årets andet føl den 30. januar til verden på Stutteri Hjortebo, da den nyimporterede Hernando-datter Sol Y Sombra nedkom med en langbenet hingst efter den dobbelte Gruppe-3-vinder og Gruppe-1-placerede Goken.


Sol Y Sombra med sit hingsteføl efter Prix du Bois (Gr.3)-vinderen Goken. Foto: Stutteri Hjortebo.

Sol Y Sombra blev købt gennem Morten Buskop Bloodstock på Arqanas Vente de l’Elevage i december, og det nyankomne hingstføl har altså Hernando som morfar – akkurat ligesom to af de bedste heste opdrættet på Stutteri Hjortebo nogensinde, Suspicious Mind og Appelina.

Sol Y Sombra er selv ustartet, men i stutteriet er hun hidtil blevet mor til 2-årsvinderen Piscola (Scissor Kick) og den 2-årige Wootton Bassett-datter Rose Touch, som kostede lidt over 80,000 euro på sidste års Goffs Dubai World Cup Breeze Up Sale på Meydan, og som var anden i sin første start på Clairefontaine.

Sol Y Sombra er ud af Listed-vinderen og Gruppe-3-placerede Soft Morning (Pivotal) og halvsøster til de to Listed-placerede hopper Savanna La Mar (Curlin) og So In Love (Smart Strike).

Sol Y Sombra blev købt af Stutteri Hjortebo gennem Morten Buskop Bloodstock.

Dertil er Soft Morning trekvartsøster til Kirsten Rausings Gruppe-3-vinder Songerie (Hernando) og til Listed-vinderen og Gruppe-1-placerede Souvenance (Hernando), samt halvsøster til Sourire (Domedriver), der bl.a. vandt Margareta Wettermarks Minneslöpning (L) i hænderne på Fredrik Johansson under et besøg på Jägersro i 2008.

Også under tredjemoderen, Silken Glider Stakes (Gr.3)-3’eren Shimmering Sea, klinger det skandinavisk.

Shimmering Sea er nemlig mor til den tidligere skandinaviske championsprinter Sea Dane (Danehill), som to gange vandt Klampenborg Store Sprint (L) og ligeledes slog til i Täby Vårsprint (L) og i det engelske Chipchase Stakes (L).

Shimmering Sea er også mor til Prix d’Arenberg (Gr.3)-vinderen og Queen Mary Stakes (Gr.2)-2’eren Starlit Sands, der som stamhoppe på Lanwades bl.a. er mormor til den dobbelte Gruppe-2-vinder og Gruppe-1-placerede Sandrine.


Goken (Kendargent), der er opstaldet til en bedækningstakst på 15,000 euro på Haras de Colleville i Frankrig, vandt som 2-årig Gruppe-3-opgøret Prix du Bois, og han fortsatte som 3-årig med at vinde Prix Texanita (Gr.3), inden han som 4-årig var tredje i King’s Stand Stakes (Gr.1).

Han gik i stutteriet i 2017 til en bedækningstakst på 5,000 euro og blev siden sat helt ned til 3,000, inden hans afkom ramte banerne og med et slag fik bedækningsprisen til at femdoble i 2021.

Goken er således far til 10 Black Type-heste med sine tre første årgange, og i 2022 var han Frankrigs førende avlshingst i kategorien “Black Type Winners to Runners”. 56% af hans startende 2-årige afkom vandt i fjor.

Goken er med sine tre første årgange far til tre Gruppe-3-vindere og fire Listed-vindere. Foto: Haras de Colleville.
Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top