fbpx

Stott brillerede på ryggen af Tante Tove

Atter engang blev hovedbegivenheden på en løbsdag i Sverige vundet af en hest trænet og ejet i Danmark. Søndag var det Göteborgs Adalöpning, som endte på danske hænder, da Nicolaj Stott vandt med Søren Jensen-trænede Tante Tove.


Søren Jensen-trænede Tante Tove på vej mod sejren i Adalöpning. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Og Nicolaj Stott havde en stor aktie i, at den 4-årige Eishin Dunkirk-datter var først over stregen i det 1400 meter lange opgør.

Efter et dristigt indvendigt ridt, ventede Stott tålmodigt på pladsen nærmest rails, og da muligheden bød sig fik Tante Tove marchordre og strøg forbi længe førende Steps’ Divine til en sikker halvanden længdes sejr.

På tredjepladsen fulgte Vallance Road før Ella Fitz og Fire In The Sky, mens de øvrige danske gæste endte udenfor præmierækken med Danish Design som nummer seks, Mylegend nummer otte, Monza nummer ni og Alizeti nummer 12.

Førstepræmien i Adalöpning var 100.000 svenske kronor værd for Karin Salling, der lige nu oplever den ene succes efter den anden og i år har vundet storløb på både Klampenborg og Bro Park med Queen Rouge, på Klampenborg og i Hamborg med King David og nu også i Göteborg med Tante Tove.

Tante Tove tog her årets første sejr og den femte totalt i bare 16 karrierestarter, som hidtil har indbragt over 1,3 millioner svenske kronor i præmier.

Tante Tove vinder Adalöpning under Nicolaj Stott. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Hoppen har været i træning hos Søren Jensen siden 2-årssæsonen og hun er opdrættet på Rävdansens Stuteri som datter af Word In Spanish (Funambule) og søster til fire øvrige vindere.

I fjor vandt hun bl.a. Larch Ærespræmie i Klampenborg og var nærmest Snake Lake i Breeders’ Trophy Classic på Bro Park.

Søren Jensen træner også Tante Toves 2-årige halvsøster Matchoffice (Barocci), og Word In Spanish har i år et hoppeføl efter Swipe (Birdstone) gående hos Berit og Ivan Sjöberg på Rävdansen.


Se Adalöpning herunder:


Dardenne og Jan-Erik Neuroth. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Søndagens Guldhandicap over 1200 meter gik til træner/jockeyduoen Wido og Jan-Erik Neuroth og Stall EOS’ egenopdrættede Dardenne (Footstepsinthesand), der slog Tobias Hellgrens Martini og Lars Kelps Varlo.

Træner Annette Stjernstrand tog en double med Chilterns/Jacob Johansen og Justice Focused/Fredrik Janetzky.


Resultater og repriser: Göteborg, søndag 7. juli.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder

Scroll til toppen