fbpx

Stald Jupiter: To føl på et døgn

Opdrætterparret Nina Falck og Gert Larsen har i weekendens løb taget imod stutteriets to ventede føl i 2020. En hingst efter Zoffany og en hoppe efter Juniper Tree.


Dutch Diamond med sit hingstføl efter Zoffany. Foto: Stald Jupiter.

Hingstføllet efter Zoffany er resultatet af parrets største avlsmæssige satsning nogensinde. De købte nemlig føllets mor, 3-årsvinderen Dutch Diamond (Dutch Art) for 26.000 euro på Goffs November Breeding Stock Sale i efteråret.

Dutch Diamond er i forvejen mor til internationale vindere efter Acclamation og Invincible Spirit, og så har hun i år en endnu ustartet 3-årig hoppe efter Dark Angel til at løbe for sig.

Avlshoppen er halvsøster til Prix de la Foret (Gr.1)-vinderen Toylsome, der i dag virker som avlshingst i Tyskland, samt til Gruppe-3-vinderen Coral Mist, mens en anden søster er mor til Listed-vinderne Hoarding og Western Australia.

Treasure Trove er også halvsøster til Buena Vista Stakes (Gr.2)-vinderen Dance Parade, som igen har produceret den europæiske championstayer, Ascot Gold Cup (Gr.1) og St. Leger (Gr.1)-vinder Leading Light.

Dutch Diamond kostede 200.000 guineas da hun gik i avlen i 2013 og blev solgt til BBA Ireland på Tattersalls December Sale, og i 2016 betalte træner Roger Varian 300.000 guineas for hendes daværende hoppeåring Angel’s Glory (Invincible Spirit).

Nina Falck og Gert Larsens bedste opdræt til dato, Gold Tyranny, er ligesom det nyfødte føl efter Coolmores Gruppe-1-vinder Zoffany.


Hoppeføl v. Juniper Tree ud af Derbyvinderen Tigress Eleven (Academy Award). Foto: Stald Jupiter.

Kort tid før Dutch Diamonds nedkomst med Zoffany-føllet, havde Danmarks Derbyvinder fra 2011, Tigress Eleven (Academy Award), folet en velskabt hoppe efter Juniper Tree (Galileo).

Det er det fjerde hoppeføl på stribe ud af Tigress Eleven, hvis nu 3-årige datter Tiger’s Carlras (Juniper Tree) leverede en lovende debut som 2-årig med andenpladsen bag Breeze Up-importen Prins Valiant (Lope De Vega).

Desuden er Tigress Eleven mor til vindende Sun Of A Gun (Mingun), samt til en 2-årig hoppe efter Sir Percy (Mark Of Esteem) der er navngivet Multibox Carlras, og en 1-årig hoppe efter Wilshire Boulevard (Holy Roman Emperor).

Tigress Eleven, der var ustartet som 2-årig, vandt som 3-årig Dansk Derby for træner Hanne Bechmann, jockey Nicolaj Stott og Zwicky Racing/Santa Anita. Hun var desuden anden i både Dansk Oaks og Sceptre Stakes – begge gange bag Madame Esprit – samt tredje i Svenskt Oaks og fjerde i Breeders’ Prize Classic.

Som 4-årig fulgte hun op med en tredjeplads i Dansk Breeders’ Cup på Klampenborg og gik siden i avlen på sit fødested på York Stutteri, hvorfra hun kom til Stald Jupiter mod udgangen af 2019.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder