fbpx

Square De Luynes, Kick On og King David sigter mod Saudi

Tre af Skandinaviens bedste heste, Niels Petersens trio Square De Luynes, Kick On og King David, er i gang med forberedelserne til mulige opgaver under det store Saudi Cup-meeting den 25. og 26. februar.


Square De Luynes og Pat Cosgrave ved sejren i Stockholm Cup International (Gr.3) i 2021. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

De tre heste er blandt Petersens samlede hold på 11 navne der lige nu opholder sig i Dubai og hver dag træner på Meydan.

Square De Luynes (Manduro) sigter mod en start i Gruppe-3-opgøret Neom Turf Cup, der rides over 2100 meter græs med en samlet præmiesum på 1,5 millioner US Dollars.

Kick On (Charm Spirit) og King David (Elusive City) er begge meldt i Saudi International Handicap med en samlet præmiesum på $500,000.

Square De Luynes er Skandinaviens bedste hest. Vurderet ud fra handicap, vurderet ud fra præstationer – vurderet ud fra alting”, fortæller Niels Petersen og fortsætter:

“Han har en høj ‘cruising speed’ og kan løbe på alle distancer fra 1800 til 2400 meter, og så er han lige så god på blød som på hurtig bane. Dertil kan han både gå fra front eller komme bagfra, det er helt ligegyldigt”.


Square De Luynes besejrede staldkammeraterne Kick On og King David i Marit Sveaas Minneløp (Gr.3). Foto: Hesteguiden.com.

Square De Luynes slog Øvrevolls banerekord over 1800 meter, da han i august vandt Marit Sveaas Minneløp (Gr.3) efter en løbspause på 11 måneder.

Siden vandt han for tredje år på stribe Stockholm Cup International (Gr.3) og er siden blevet forberedt til netop denne vinters internationale opgaver.

“Jeg tror, at banen i Saudi kommer til at passe ham. Den er venstrerettet med to sving, og de 2100 meter bør være ideelt. Det er reelt derfor vi går efter Saudi Cup-meetinget, og når jeg analyserer formen fra sidste års Neom Turf Cup, så bør han være god nok til det”.

Petersen havde allerede sidste år planer om at starte Square De Luynes i Neom Turf Cup, men den strenge norske vinter gjorde forberedelserne umulige.

I år har den skandinaviske championtræner haft mulighed for at sende sin brigade til Dubai i god tid, og det er meningen, at både Square De Luynes, Kick On og King David skal have en start på Meydan før afrejsen til Saudi.

“Vi var heldige med vejret i Norge før vi rejste, for det var muligt at træne hver eneste dag. Problemerne opstår normalt ved, at der falder en masse regn i Norge i efteråret, og når det derefter går over i hård frost bliver træningsbanen som cement”.

“Denne gang blev det bare koldt. Der blev hældt en masse ny sand på banen og der kunne saltes så meget, at banen kunne bruges til at træne på. Ikke til løb, vel at mærke, men til træning”.


Den lykkelige ejerkreds i “Stall Power Girls” sammen med jockey Pat Cosgrave, oppasser Carlos Toro og træner Niels Petersen omkring Square De Luynes. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Square De Luynes ejes af pseudonymet Stall Power Girls – et lille syndikat bestående af en række af staldens “ejerfruer”, heriblandt Petersens egen hustru Camilla.

Den eminente væddeløber, som Racing Post for to år siden fik meget opmærksomhed ved at som omtale som “Frankel of the Fjords”, er dog ikke nogen let hest at træne, for han har stort set hele sin karriere igennem lidt af problemer med hovene.

“Vi er nødt til at passe godt på ham. Han har haft store hovproblemer, og på et tidspunkt flækkede hans ene hov i to stykker. Du ville ikke tro på det med mindre du så det selv, men vi har en god smed tilknyttet stalden, og han kommer til at flyve til både Dubai og til Saudi for at sko hesten”.


Pat Cosgrave i bøjlerne på Square De Luynes. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Square De Luynes har også en fast makker i nordirske Pat Cosgrave, der to gange har redet hesten til sejr i Stockholm Cup og også var i bøjlerne ved banerekorden i Marit Sveaas.

“Pat kender ham ret godt nu, og det er derfor vi henter ham over hver gang. Det dur ikke at skifte jockey, for man er nødt til at kende hesten. Og én ting er at starte hjemme i Skandinavien, der er som vores egen baghave – noget andet er at rejse udenlands”.

“Samtidig har Pat stor tiltro til Square De Luynes og mener, at han er en klar Gruppe-2-hest og måske endda en anelse mere. Vores jockey er sikker på, at vi har en hest der kan tage os verden rundt, men nu er det selvfølgelig op til bevis”.

Og Niels Petersen fortsætter:

“Det er ikke nogen stor hemmelighed, at jeg nok ønsker at opnå lidt mere udenfor Skandinavien i de kommende år”.

“Jeg har opnået en masse her og har ikke tal på antallet af championater. Det skal ikke misforstås, for jeg er dybt taknemlig og det har været fantastisk, men man når til et punkt hvor man bare gerne vil opnå endnu mere”.


Kick On og King David slap for Square De Luynes da de mødtes i Swedish Open Mile (L) på Bro Park. Hér vandt Kick On og King David blev nummer to. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Da Square De Luynes vandt Marit Sveaas Minneløp (Gr.3) på den norske Derbydag i fjor, var det med staldkammeraterne Kick On og King David som nummer to og tre gennem mål.

Kick On har haft to rigtig store sæsoner for os siden han kom til fra John Gosden, og vi har formået at få ham til at slappe godt af bagved og afslutte stærkt. Han er utvivlsomt god nok til at række langt i Saudi International Handicap”, vurderer Niels.

King David var det lidt ‘stolpe ud’ med i starten efter han kom til fra Marc Stott, men han endte tilbage i sin bedste udgave og havde et rigtig godt år i fjor”.

“Jeg tror at både Kick On og King David passer godt til opgaven, og at vi ikke kommer til at møde heste fra de største væddeløbslande er selvfølgelig en klar fordel”.

Der kan fortsat anmeldes til Saudi Cup-meetinget til og med i morgen, onsdag den 5. januar.


Gense Marit Sveaas Minneløp (Gr.3) 2021, hvor Square De Luynes vandt foran Kick On og King David:


Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top