fbpx

Søster til Dylan Thomas vandt Guineas med ni længder

Det lykkedes søndag Aidan O’Brien at vinde sin anden klassiske triumf på to dage, da Homecoming Queen (Holy Roman Emperor) førte fra start til mål under Ryan Moore og vandt med hele ni længder – den længste sejrsmarginal siden 1859.Homecoming Queen gik til front i et skrapt tempo fra start. Noget der mest af alt lignede Frankels demonstrative præstation i sidste års 2000 Guineas (Gr.1).

Med 300 meter tilbage af opgøret var hele feltet af biddet, og det stod klart at udbryderen ville være umulig at fange. Forhåndsfavoritten Maybe, staldveninde til vindende Homecoming Queen, tabte for første gang i karrieren som tredje et kort hoved bag Starscope.

Homecoming Queen blev en ny Gruppe-1-vinder for Coolmores Danehill-søn Holy Roman Emperor, og som datter af Diesis-hoppen Lagrion er hun samtidig trekvartsøster til den flerdobbelte Gruppe-1-vinder og avlshingst Dylan Thomas (Danehill).

De engelske bookmakere har nu oddssat Homecoming Queen til mellem fem og otte gange pengene til Investec Oaks (Gr.1) på Epsom den 1. juni.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top