fbpx

Skandinaviske følhandler fortsatte på Goffs November Sale

De to sidste dage af Goffs November Foal Sale i Kildare bød på yderligere fem handler af skandinaviske købere – heriblandt Flemming Salomonsen og det nydannede syndikat bestående af familierne Sundström og Stork og The JC Organization.


Lot 567, hoppe v. Starspangledbanner. Foto: FZA.

Onsdagen indledtes med sidstnævntes hammerslag på 28,000 euro for lot 567, en fuks hoppe efter Starspangledbanner (Choisir) ud af 2-årsvinderen Mary McPhee (Makfi).

Mary McPhee er i forvejen mor til Sussex Garden (Acclamation), der ligesom sin mor var vinder som 2-årig og desuden placeret 2. i Naas Juvenile Sprint Stakes (Gr.3).

Mary McPhee har også tilbragt tid i Danmark, idet hun i november 2018 blev købt i ringen på Goffs af York Stutteri og Joca Stable.

Hun var på daværende tidspunkt i fol ved Bated Breath, og det var vel at mærke inden Sussex Garden debuterede og viste sig som en af Irlands lovende 2-årige heste.

I Danmark fik Mary McPhee den fukse hoppe Red Ruby, der toppede Scandinavian Open Yearling Sale i 2020 – men allerede inden hendes datter gik gennem ringen i Hørsholm var hun blevet solgt tilbage til Irland.

Mary McPhee er halvsøster til Firth Of Clyde Stakes (Gr.3)-2’eren Mary’s Daughter (Royal Applause) og til Lightsome, der har produceret den dobbelte Listed-vinder Chipotle.

Endvidere er hendes mor, 2-årsvinderen Aunty Mary (Common Grounds), halvsøster til den europæiske 2- og 3-årschampion Attraction, som både vandt 1000 Guineas (Gr.1) i Newmarket, Irish 1000 Guineas, Coronation Stakes (Gr.1), Sun Chariot Stakes (Gr.1) og Matron Stakes (Gr.1).

I avlen er Attraction sidenhen blevet mor til de gruppeløbsvindende avlshingste Elarqam og Fountain Of Youth.


Darren Tsang. Foto: Peter Mooney / Goffs.

Lot 701, en brun hingst efter Invincible Spirit ud af Iffraaj-datteren Broken Time, blev senere på onsdagen handlet af dansk-kinesiske Darren Tsang, som efter en årrække i Hong Kong vender tilbage til Danmark med sin familie.

Hingstføllet  kostede 50,000 euro og er tredje afkom ud af moderen, som selv er halvsøster til Cathedral Stakes (L)-vinderen og Jebel Hatta Stakes (Gr.1)-2’eren Eqtiraan.

Mormoderen Miranda Frost (Cape Cross) er blandt adskillige Black Type-heste halvsøster til den tredobbelte Gruppe-3-vinder og avlshingst Majestic Missile, og mormoderen Tshusick (Dancing Brave) er søster til den tidligere skandinaviske championsprinter og senere avlshingst Informant (Kris).


Lot 860 v. Elzaam. Foto: FZA.

Torsdag i Kildare bød på to køb af altid satsende Flemming Salomonsens Falkonertjenesten ApS – begge hingste efter i Australien opdrættede Elzaam (Redoute’s Choice).

Det første af Salomonsens hammerslag faldt på lot 860, en søn af Street Sense-hoppen Sense Of A Woman, der er vinder som 2- og 3-årig i USA og hvis eneste startende afkom er vinder som 3-årig.

Amerikanske Sense Of A Woman er ud af den ustartede Gone West-datter Western Vision og halvsøster til seks vindere, heriblandt Listed-vinderen The Rectifier (Langfuhr) og til den australske vinder Rahy Storm, som igen er mor til Yao Dash der er Gruppe-3-vinder i Australien.


Lot 904 v. Elzaam. Foto: FZA.

Senere på torsdagen købte Salomonsen også lot 904, endnu en hingst efter Elzaam, og ud af Dansili-hoppen Visalia.

Visalia er i forvejen mor til den i Danmark ganske velkendte Ventuari (Hat Trick), der har vundet ni gange for henholdsvis Bent og Lea Olsen.

Den yderst veltrukne hingst har som mormor den engelske 1000 Guineas (Gr.1)-vinder Virginia Waters (Kingmambo), som i avlen er blevet mor til Listed-vinderen Emperor Claudius (Giant’s Causeway) og mormor til Gruppe-3-vinderen, Irish Oaks (Gr.1)- og Pretty Polly Stakes (Gr.1)-2’eren Rain Goddess.

Tredjemoderen Legend Maker (Sadler’s Wells) er udover Virgina Waters mor til Alexander Of Hales, der vandt Gallinule Stakes (Gr.3) og var anden i Irish Derby (Gr.1), og hun er mormor til Matron Stakes (Gr.1)-vinderen Chachamaidee.


Lot 889 v. Kodi Bear. Foto: Anna Sundström.

Ugens femte og sidste køb af Sundström, Stork og The JC Organization blev lot 889, en brun hoppe efter Rathbarry Studs Celebration Mile (Gr.2)-vinder Kodi Bear (Kodiac), som blev købt for et hammerslag på 42,000 euro.

Hoppen er andet afkom ud af ustartede The Singing Hills (Nathaniel), der er halvsøster til Listed-vinderen Kings Quay (Montjeu) og Listed-placerede Fastback (Singspiel).

Mormoderen Glen Rosie (Mujtahid) var vinder og placeret 2. i Fred Darling Stakes (Gr.3), og hun er halvsøster til Gruppe-3-vinderen Artema, Listed-vinderen Hello Soso, fra samme familie som Queen Elizabeth II Stakes (Gr.1)-vinderen The Revenant og St. Simon Stakes (Gr.3)-vinderen Hazel Lavery.


De samlede skandinaviske handler løb op i små 300,000 euro henover de fire første handelsdage i Kildare, og Goffs November Sale fortsætter fredag og lørdag med salg af avlshopper.


Foto: Sarah Farnsworth.
Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top