fbpx

Samtlige Jägersro-trænere er blevet opsagt til 31. december: “De har svigtet os allesammen”

Samtlige trænere på Jägersro har som lyn fra en klar himmel modtaget en opsigelse af deres lejemål fra travselskabet som ejer grunden. “Vi skal være væk fra Jägersro den 31. december, men vi arbejder på en løsning – og vi kommer også til at finde én, for nu gælder det hele vores eksistens”, siger Fredrik Reuterskiöld fredag morgen.


Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Opsigelsen af Jägersro-trænerne sker fordi Skånska Travsällskapet vil i gang med byggeriet på Husiefältet, som i dag huser størstedelen af Jägersros galopheste og træningsbaner.

I teorien betyder det, at der fra 1. januar 2024 – om mindre end 10 måneder – ikke er flere galopheste- og -trænere tilbage på Jägersro, men at løbsbanen stadigvæk kan anvendes til og med udgangen af 2026.

“Men i praktikken er det jo slet ikke sådan”, siger Fredrik og uddyber:

“Hvis ikke vi har fundet en løsning i løbet af de næste ni måneder, så har jeg svært ved at se hvordan Jägersro skal have hestemateriale til at gennemføre næste sæson. Vi kan jo ikke træne nogen steder, så hele fundamentet for at have løb på banen braser sammen. Og der findes ingen Plan B”.


“De har svigtet os allesammen”

Fredrik ældre bror, championtræner Lennart J:r Reuterskiöld, kalder situationen på Jägersro for et kæmpe ledelsessvigt i organisationen Svensk Galopp.

“Vi fik opsigelsen i mandags. Hele Jägersros trænerstab fik sat stolen for døren og hevet tæppet væk under sig. Nu er det fredag, og på intet tidspunkt siden opsigelsen har vi modtaget så meget som et ord fra Svensk Galopps direktør eller ordførende. De har svigtet os allesammen”.

“Der har jo altid været en risiko for, at travselskabet ville sende en kollektiv opsigelse for at kunne komme i gang med at rive ned og bygge på Husiefältet, men vi havde ikke troet, at den allerede skulle komme nu med tanke på, at der fortsat kan løbes på Jägersro indtil udgangen af 2026. Og vi havde aldrig regnet med, at Svensk Galopp ville vende hele trænerstaben ryggen”, siger Junior, hvortil Fredrik supplerer:

“Tænk på konsekvenserne fremover, hvis ikke opsigelsen annulleres. Der bliver ingen løb på Jägersro til næste år, dem kan Svensk Galopp lige så godt lade være med at udskrive. Hesteejerne forsvinder fra Jägersro og opdrætterne har ikke længere et kundefundament der er stort nok til at kunne drive forretningen videre. Det får selvfølgelig også konsekvenser for både Danmark og Norge”.

Det er i skrivende stund uvist hvordan opsigelsen af hele Jägersros trænerstab skal tackles. Om det bliver en kollektiv løsning, eller om hver enkelt træner må finde sin egen vej igennem den turbulente tid.

Men faktum er desværre, at galopsporten i Sverige er lige nu er ramt af den største eksistentielle krise nogensinde. Uden træningsfaciliteterne på Jägersro ser det unægteligt svært ud at skabe en fremtid for sporten i Skåne.

“Jeg vil endnu engang pointere, at vi har ni måneder til at finde en løsning. Jeg har orienteret mine kunder og fortalt dem om de forskellige scenarier, både ‘best case’ og ‘worst case’. Og jeg har også gjort dem opmærksomme på, at Svensk Galopps direktør og den øvrige ledelse lige nu blot ser på fra sidelinjen, mens halvdelen af Sveriges galopsport praktisk talt er ved at dø. Og de gør ingenting ved det”, afslutter Lennart J:r Reuterskiöld.


Hos Lennart J:r Reuterskiöld. Foto: Stefan Olsson.
Det er staldene på Husiefältet – som Lennart J:r Reuterskiölds herover – samt de tilhørende træningsbaner der skal rives ned. Foto: Stefan Olsson.
Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top