fbpx

Saint George har takket af efter syv sæsoner

Lørdagens tredjeplads i Familien Trocks Ærespræmie på Klampenborg blev sidste optræden for Alexandra og Patrick Wilsons 9-årige Saint George, som også var det sidste aktive opdræt til at repræsentere Stutteri Østerbygaard.


Saint George og Oliver Wilson med Mystic Town gemt bagved under et træningsarbejde på Klampenborg. Foto: Burt Seeger.

“Vi købte Saint George af Stutteri Østerbygaard forud for åringsauktionen i 2013”, erindrer Alexandra Wilson.

Academy Award-sønnen startede tre gange som 2-årig, og efter to andenpladser i oktober 2014, blev maidentitlen aflagt den 2. november med Patricks lillebror Oliver i bøjlerne.

Igennem hele løbskarrieren har Saint George været trænet på Trongården af Brian Wilson, og han har år efter år bragt glæde – og sommetider også hovedpine – hos familien, som stålfast blev ved med at tro på deres væddeløber.


Saint George omgivet af Alexandra, Brian, Patrick og Oliver Wilson. Foto: Burt Seeger.

“Han var syg igennem det meste af 3-årssæsonen, hvor stalden som helhed var hårdt plaget af virus, og som 4-årig fik han en dødsdom af to forskellige dyrlæger på grund af slidgigt i begge haser, men vi behandlede ham og formåede at få ham tilbage mod slutningen af året, hvor han også nåede at vinde”, fortsætter Alexandra Wilson.

I 2017 fortsatte fremgangene for Saint George, der vandt ikke mindre end fire betydningsfulde opgør: Seven Furlong, Stratford-On-Avon Ærespræmie, Familien Trocks Ærespræmie og Hofjuvelerer Hertz Ærespræmie.

Præstationer, der fortjent gav ham titlen som Årets Handicapper på Klampenborg Galopbane.


Saint George og Oliver Wilson vinder Zawawi Sprint Cup foran Prime Red/Carlos Lopez. Foto: Burt Seeger.
Saint George og Oliver Wilson vinder Zawawi Sprint Cup foran Prime Red/Carlos Lopez. Foto: Burt Seeger.

Fremgangene fortsatte ind i 2018, hvor Saint George vandt Zawawi Sprint Cup og opnåede karrierens højeste handicap på 87.

“Derefter gik det lidt ned ad bakke, for det blev sværere og sværere at holde ham løbsklar i takt med at han blev ældre og at der samtidig ikke var ret mange passende løb til ham – i bedste fald var der langt imellem dem”, siger Alexandra.

“Vi har nu valgt at stoppe ham på toppen, for han skylder os ingenting, og nu har vi også haft mulighed for at tage ham hjem på pension hos os selv på gården, hvor han skal nyde vinteren i selskab med feriegæster fra Søren Jensen og Patricks mor Bettina. Og fremover sammen med vores datter Mollys shetlandspony”.


Saint George bærende på Brian Wilson med sit barnebarn Molly. Foto: Privat.

“Heldigvis fik Saint George en sejr i 2021 efter at have opnået et hav af andenpladser i 2019 og 2020″.

Pensioneringen af Saint George har Alexandra og Patrick Wilson længe planlagt, og parret forsøgte allerede på Scandinavian Open Yearling Sale at forny hesteholdet med en åring, men det lykkedes ikke.

“Derefter forsøgte vi tre gange i ringen på Goffs Sportsman’s Sale i Irland, hvilket heller ikke lykkedes, og nu har vi i stedet valgt selv at rejse til Irland i begyndelsen af november for at købe en løbshest på Goffs Autumn Horses in Training Sale”, forklarer Alexandra.

“Nu har vi et sted på landet med både folde og walker, hvor vi måske kan få fornyet energi ind i en international væddeløber, og så kan vi både træne lidt hjemmefra og inde på Klampenborg når næste sæson starter”.


Saint George nyder sit otium på landet hos Alexandra og Patrick Wilson. Foto: Privat.

Saint George nåede at starte 47 gange i karrieren. Heraf vandt han ni gange og det blev desuden til syv anden- og 10 tredjepladser og en samlet indtjening på 666.075 kroner.

Med ham slutter også en æra med fuldblodsheste opdrættet på Stutteri Østerbygaard, der igennem mange år frembragte adskillige storløbsvindere.

Blandt de sidste var også Saint Georges storesøster Kinnari (Take Risks), der bl.a. vandt Klampenborg Store Sprint, eminente Easy Boy (Philidor), der vandt Skandinavisk Grand Prix og var anden i både Dansk Derby og Dansk Breeders’ Cup, samt Easy Boys lillesøster Royal Eleven (Ballet Prince), der vandt Fabellaløb og var anden i Dansk Oaks og Sceptre Stakes.


Alexandra kysser Saint George på mulen imens Oliver sadler af og Patrick interviewes. Foto: Burt Seeger.
Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder

Scroll til toppen