fbpx

Sælges: Unikt stutteri i Polen, 70 km fra Gdansk

Et unikt og meget præsentabelt hestestutteri. Perfekt til både permanent ophold og fritid for den kræsne naturelsker.


Stutteriet ligger i en unik vidunderlig natur i det vestlige Warminsko-mazurskie – ved grænsen til Pomorskie – i skovene ved siden af Elbląg Upland Landscape Park, på en 130 m højderyg over den lille landsby Kadyny, Vistula-lagunen og Østersøen.

Ostrobrzeg er et af Polens bedste steder til opdræt af heste.

Det er stille, har nogle moderate rullende bakker – god til muskelopbygning, god jord til at dyrke nærende foder – græsning, sunde stalde, egen vandforsyning rig på calcium til knoglevækst med mere.

Ostrobrzeg tilhørte det statsejede stutteri Kadyny, men blev siden adskilt derfra. Den skandinaviske ejer så i slutningen af 1980’erne et stort potentiale i Ostrobrzeg som en base for familiens bestand af fuldblods-raceheste.

Ejerne besluttede samtidig, at give gården et nyt liv. Det tog to år med konstant renovering – praktisk talt nedrivning – og genopbygning af stedet med respekt for bevarelse og etik.

Hestene var de første til at flytte ind, og i begyndelsen brugte familien Ostrobrzeg som deres andet hjem – de tilbragte skønne tider i varme somre og kolde vintre. I 2001 besluttede familien at flytte dertil permanent og selv styre gården.

“På grund af Ostrobrzeg og dets storhed har jeg nydt at bo her i mere end 20 år nu. Jeg har en stor lidenskab for både heste og natur ”, fortæller stutteriets nuværende ejer.

Landsbyen “Kadyny” blev sandsynligvis grundlagt i det 13. århundrede af de teutoniske riddere. Den første registrerede ejer af disse lande var Hans von Baysen, en preussisk adelsmand, der levede i det 15. århundrede.

Efter at have skiftet ejere flere gange i slutningen af det 19. århundrede, overgik ejendommen til den tyske kejser, Wilhelm II.

Takket være hans indsats, begyndte Kadyny en periode med stor udvikling, hvor paladset blev renoveret og rekonstrueret for at blive til en sommerbolig for Wilhelm II. Landsbyen blev udvidet og genopbygget på samme tid.

Læs meget mere om stutteriet og se det store billedgalleri hos ejendomsmægler Jesper Kjær – klik hér.


Se videopræsentation:

Salg

Salg

Vil du indrykke en salgsannonce på GalopSport? Send en mail til salg@galopsport.dk med din annoncetekst og eventuel vedhæftning samt foto. Ved indrykning af annonce bedes du opgive navn og adresse. En salgsannonce på GalopSport koster DKK 200,00 ex. moms.

Seneste nyheder