fbpx

Rävdansens åringer bliver hjemme fra Aronsborg

Et feberudbrud blandt åringerne på Rävdansens Stuteri betyder, at det svenske championstutteri må opgive at sende hestene ind til lørdagens auktion på Aronsborg. 


De sælges i stedet online i lighed med mange af auktionens øvrige heste.

“Vi konstaterede mandag morgen, at to af vores åringer stod med høj feber”, fortæller Ivan Sjöberg og fortsætter:

“Tilsyneladende er de ikke mærket af feberen, de spiser og opfører sig som normalt, men der er ingen tvivl om, at vi har fået en virus ind i stalden”.

“Det gør det umuligt for os at transportere åringerne til Aronsborg, og vi vil heller ikke risikere at smitte andre åringer på stedet”.

“En virus som denne plejer hurtigt at være overstået igen, men nu er vi for tæt på auktionen til at kunne nå det”.

“Det er utroligt ulykkeligt for os, idet vi måske aldrig tidligere har haft så mange topindivider i en årgang, som vi så gerne vil fremvise for trænere og købere”.

“Vi fortsætter dog forberedelserne som vanligt her på stutteriet og hestene bliver fortsat udbudt til salg på auktionen. Vi skal forsøge at publicere en film på hver åring i tillæg til de allerede publicerede billeder, og de åringer der ikke sælges i ringen bliver siden solgt direkte fra stutteriet i løbet af efteråret”.

“Der er dog fortsat mulighed for trænere og potentielle købere til at komme og inspicere åringerne inden og efter auktionen. Vi har flere fremvisninger i løbet af ugen, men vi har altid tid til interesserede, og naturligvis står vi for en så sikker fremvisning som muligt”.

“To af åringerne står i en separat stald, en kilometer fra de øvrige heste, og vi kommer sandsynligvis til at få disse med på selve auktionen”.

“Alle Rävdansens åringer er udstyret med ThermoChip, der gør det let og hurtigt at tage hestenes temperatur hver morgen, og disse to åringer vil fortsat være under fuld kontrol og i 100% isolation frem til afrejsen”.

Rävdansens åringer kan ses hér.

De to åringer der efter planen fortsat kommer ind til Aronsborg er lot 1 og 47 – førstnævnte er en Barocci-halvsøster til årets danske Derby- og Oaks-2’er Go On Carlras (Harzand).

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder

Scroll til toppen