fbpx

RaceTime: Tilbage på Klampenborg

Helt som i gamle dage er det jo fortsat ikke at være på Klampenborg Galopbane. Men løbskvaliteten var høj, og adskillige af Europas førende avlshingste var repræsenteret med afkom på 1. majdagen.


Jeg kom i rimelig god tid. Men alligevel. Det er langtfra det billede, der kendetegner normale væddeløbsdage på Klampenborg Galopbane. Foto: Klaus Bustrup.

Det var længe siden. Sidst jeg var på Klampenborg Galopbane var til Autumn Racing. Nu var der Spring Racing på programmet. Og jeg kunne overvære løbene som logeholder.

Jeg glædede mig til gensynet. Jeg blev ikke skuffet. Men helt som i gamle dage er det jo fortsat ikke.

Stemningen mangler. Coronarestriktionerne sætter sine spor.

Ved indgangen skulle der vises Coronapas, og det blev konkrolleret, om man havde bestilt plads.

Det foregik hurtigt og effektivt.


Højen. Et populært samlingssted, der p.t. er lukket. Foto: Klaus Bustrup.

Vejret var godt, men i skyggen kunne der være koldt. Flere af de, der var til stede – mange yngre, hvilket altid er dejligt at se – fandt da også hurtigt ud i solen.

Hvis man er udendørs på Galopbanen og står op, skal man bære mundbind. Man må heller ikke blande sig med andre grupper. Det kan jo svært efter lang tid, hvor flere ikke har set hinanden.

Men sådan er reglerne, og de skal selvfølgelig overholdes.

Når man sidder på Den Kongelige Tribune og ser over på Bakken, hvor man gerne må gå rundt med alle andre besøgende udendørs uden maske kan man dog undre sig over logikken i restriktionerne.

Heldigvis ved vi, at det går den rigtige vej. Der er lys forude i tunnelen.

Den Kongelige Restaurant var åben. Og til min store glæde viste det sig, at jeg kunne få en velsmagende sandwich og et glas vin. Der kunne kun betales med kort.

I totalisatoren kunne man hverken betale med kort eller MobilePay. Kun med kontanter. Her kan man også undre sig over logikken. Jeg havde ingen kontanter med, men heldigvis kunne jeg hæve penge i en af totalisatorboderne.


Solen skinnede, men der var forårskoldt på tribunerne. KG er meget opmærksomme på alle Coronarestriktionerne. Der blev dog nok indtaget mere sprit i restauranten, end den viste håndspritflaske blev brugt. Den stod næsten uberørt. Foto: Klaus Bustrup.

I Norge har flere løbsdage måttet aflyses. I Klampenborg er vi i gang.

Det er værd at påskønne, og alt tyder på, at det går den rigtige vej med fortsat lempelse af restriktionerne.

Jeg ser frem til derbydag 2021 på Klampenborg Galopbane med fyldte tribuner og Tv-dækning, så forhåbentlig endnu flere kan få mod på at besøge en af verdens bedst beliggende og mest idylliske væddeløbsbaner.


Allan Thelix tager imod Frost og Liam Doran. Det var årets anden sejr for Allan Thelix. Lige så mange som i hele sidste sæson. Foto: Burt Seeger.

Tidligere på året udpegede RaceTime Barnaby som ”Årets slider på Klampenborg 2020”.

Og Barnaby er godt igang igen. Han har startet på de første to løbsdage, og han indledte med en sejr.

Frost, der som Barnaby er ejet og trænet af Allan Thelix fulgte op på andendagen i sin årsdebut med en kneben sejr efter et flot opløb.

Sikken en start på galopåret for Allan Thelix.

Dagen var i øvrigt præget af store felter og mange flotte og tætte opløb.

En gennemgang af programmet viste samtidig, at en række af Europas absolut bedste og dyreste avlshingste var repræsenteret med afkom på andendagen.

På listen over Europas førende avlshingste i 2020 var seks repræsenteret med afkom på Klampenborgs andendag.

Galileo (1) med Christmas, Dubawi (3) med Nascetta, Lope De Vega (7) med Prins Valiant, Camelot (12) med Catch Of Camelot, Frankel (17) med Learn By Heart og Australia (20) med Moomba.

Af andre succesrige og kostbare avlshingste, der havde afkom løbende på Klampenborg, kan bl.a. nævnes Elusive Quality, Exceed and Excel, No Nay Never, Poet’s Voice og Sir Percy.


Match Maker (Declaration of War) vinder Danish Jockey Club Cup (L) før King David (Elusive City) og Christmas (Galileo). Foto: Burt Seeger.

Dagens hovedløb blev vundet af Declaration Of War-sønnen Match Maker, der løb adskillige flotte løb på Øvrevoll i fjor.

Declaration of War vandt i 2013 såvel Queen Anne Stakes (Gr.1) som Juddmonte International Stakes (Gr.1). I sin sidste start som 4-årig var Declaration of War slået til tredjeplads efter målfoto i Breeders’ Prize Classic på Santa Anita.

Declaration Of War er nu opstaldet som avlshingst på Ashford Stud i Kentucky.

Medens King David nok skuffede de fleste og led sit andet nederlag på Klampenborg, viste Galileo-sønnen Christmas sig igen fra sin bedste side i Jockey Club Cup, hvor han var anden i fjor.

Og når talen er om Galileo, er han jo også far til Juniper Tree, der er far til såvel etteren som toeren i dagens andet hovedløb Al Shemali Sceptre Stakes, som Margrethe vandt før Malekha.


Sejrsglæde. Australia-sønnen Moomba med Shane Karlsson vinder i sin første start i Skandinavien. Catch Of Camelot var anden. Foto: Burt Seeger.

I dagens andet maidenløb, så vi afkom efter nogle af de aktuelt mest eftertragtede avlshingste i Europa, Australia og Camelot. Og de var et og to i mål. Catch Of Camelot efter en meget lang skadespause

Chess Racings, Jessica Long-trænede 4-årige fukse vallak, Moomba, ligner sin far Australia. Moomba er kommet til Sverige med et handicaptal på 80 – et tal, som han løb op til – efter flere andenpladser i England.

Galileo-sønnen Australia er opstaldet på Coolmore til en bedækningspris på 25.000 euro.

Som væddeløber vandt han Epsom Derby (Gr.1), Irsk Derby (Gr.1) og Juddmonte International Stakes, inden han gik i avlen i 2015 efter sin treårssæson.

Australia er allerede far til tre Gruppe-1-vindere, bl.a. Galileo Chrome, der i fjor vandt engelsk St. Leger.

Australia var nr. 2 på listen i Europa i 2020 over 3rd Crop winners efter Kingman. På samme liste er Juniper Tree i øvrigt nr. 14

Moombas skandinaviensdebut var meget spændende. Han vandt helt overlegent, og Moomba skal blive meget spændende at følge.


Engelsk 1000 Guineas blev vundet af Mother Earth (Zoffany) Franco Dettori jubler. Det var hans 20. klassiske vinder. Foto: The Guardian.

Weekenden var fyldt med storløb i Verden. Kentucky Derby og 2000 Guineas. De er allerede  omtalt i GalopSport.

Endvidere Engelsk 1000 Guineas, der blev vundet af Aidan O’Brien-trænede Mother Earth.

Hun er efter Zoffany, der i Skandinavien bl.a. er kendt som far til den danske derbyvinder i 2017 Sir Herman samt Hurricanelöpning-vinderen Gold Tyranny, som forventes til start i Scandinavian Open Championship (Gr.3), hvor han tidligere har været både anden og tredje.

Her skal han se, om han kan slå sidste års vinder Suspicious Mind, der starter på Klampenborg på lørdag.

Klampenborg Galopbane. Billedet er taget på seneste væddeløbsdag – kort før 1. løbs start. Jeg ser med længsel frem til fyldte tribuner, aktiviteter på banen, spillelyst – og gode væddeløb, som vi så i lørdags. Foto: Klaus Bustrup.
Picture of Klaus Bustrup

Klaus Bustrup

RaceTime. Født 1947 i København. Har i sin professionelle karriere været administrerende direktør i Landbrugsraadet (i dag Landbrug & Fødevarer) 1994-2008. Formand for Danidas Styrelse 2008-13 og formand for FødevareBanken 2013-19. Klaus har som sin bror Per haft sin gang på Klampenborg Galopbane i mere end 60 år.

Seneste artikler

Scroll to Top