fbpx

Pjerrot blev fredagens store lysglimt på Meydan

Lone Kaj-Nielsens 3-årige Hard Spun-søn Pjerrot stod for fredagens skandinaviske højdepunkt i Dubai, da han under Dane O’Neill førte det meste af vejen og sluttede på tredjepladsen i Jumeirah Derby Trial over 1800 meter græs.


Saeed bin Suroor-trænede Island Falcon vinder Jumeirah Derby Trial under Frankie Dettori. Foto: Dhric/AK.

Bent Olsen kunne ikke være andet end fuldt ud tilfreds med sidste sæsons overlegne vinder af Klampenborgs Basnæsløb.

Pjerrot sprang bedst ud af samtlige 10 deltagere og tog hurtigt føringen med et par længder. Rundt opløbssvinget øgede O’Neill farten, og ved indgangen til den lige strækning havde Pjerrot et så solidt forspring, at sensationen en kort overgang lurede.

Men Frankie Dettori havde fortsat masser af kræfter sparret i bøjlerne på Godolphins Island Falcon (Iffraaj), der i sikker stil kunne afgøre løbet foran William Buick på New Kingdom (Dubawi).

Pjerrot var på tredjepladsen slået med tre længder af vinderen og yderligere 1,25 længder af andenhesten.

Løbets anden skandinaviske deltager, Raphael Freires Caio Shark (Kodi Bear), så aldrig rigtigt ud til at trives og sluttede sidst.

Hverken Island Falcon eller New Kingdom havde fået nogen nogen Official Rating med sig fra 2-årssæsonen i England, hvor de dog begge var vindere.

Vinderen har Godolphin selv opdrættet, mens andenhesten kostede 800,000 guineas som åring på Tattersalls October Yearling Sale i 2020.

Pjerrot blev købt for ca. en tiendedel af New Kingdoms pris, da Morten Buskop på vegne af Lone Kaj-Nielsen fik hammerslaget på £85,000 ved sidste års Arqanas Breeze Up Sale i Doncaster.


Pjerrot og Dane O’Neill førte undervejs længe i Jumeirah Derby Trial. Se reprisen længere nede på siden.

Fredagens tredjeplads i Jumeirah Derby Trial bør alt andet lige åbne alle døre for Pjerrot i forhold til kommende potentielle opgaver, og da hingsten også vandt på Jägersro som 2-årig, har Bent Olsen og Lone Kaj-Nielsen nu meget at vælge imellem.

De kan skifte underlag til dirt og gå ud i Al Bastakiya Trial over 1900 meter den 4. februar, eller vælge samme dags Jumeirah Classic (L) over 1600 meter græs.

Alternativt kan de satse på UAE 2000 Guineas (Gr.3) over 1600 meter dirt den 11. februar, eller måske vente helt til den 25. februar og blive på græsset i Jumeirah Derby (Gr.3) over 2000 meter.

Siden findes der Al Bastakiya (L) over 1900 meter dirt på Super Saturday den 5. marts og ultimativt UAE Derby (Gr.2) over samme distance på World Cup-dagen den 26. marts.

Men så langt så godt – og lige meget hvilken opgave han får, bliver Pjerrot enormt spændende at følge næste gang.De skandinaviske farver kom desværre ned på jorden igen i starten efter, hvor der ellers var set stort frem til at opleve to af de øvrige skandinaviske 2-årsstjerner fra i fjor, den ubesejrede Skåneland-vinder Steinar (Union Rags) og den svenske Kriteriums-vinder Hear The Drums (Appel Au Maitre).

Sidstnævnte kom aldrig med i opgøret, idet han viste uregerlighed i startboksen og til slut måtte bakkes ud, mens Pat Cosgrave måtte humpe væk.

Da starten endelig gik var det med Steinar sidst ude under Fernando Jara, og derfra er det stort set umuligt at få med udfaldet at gøre over 1400 meter på Meydans dirt track.

Steinar fik en rejse langt ude i sporene, og efter de drøje sving var der intet at komme med i opløbet, hvor Union Rags-sønnen aldrig forbedrede sig og sluttede sidst i mål.

Susanne Berneklint vælger med garanti en opgave over længere distance næste gang, og det er vel ikke utænkeligt, at hun springer UAE 2000 Guineas (Gr.3) over for i stedet at satse på enten det 1900 meter lange Al Bastakiya Trial den 4. februar eller selve Al Bastakiya Stakes (L) på Super Saturday.

UAE 2000 Guineas Trial blev vundet af Frosted-sønnen Rawy, der kom ind i opgøret efter to starter på Meydan og Jebel Ali.Næste skandinaviske islæt var Elkær Stutteris Kick On (Charm Spirit), der i Al Rashidiya Stakes (Gr.2) varmede op til en start på Saudi Cup-dagen i februar.

Kick On var godt med undervejs og holdt længe fint ved i opløbet, men til slut var kræfterne brugt op og han sluttede på niendepladsen – dog ikke slået med mere end syv længder end vindende Desert Fire (Cape Cross).Penge blev det heller ikke til for hverken 360 North Horse Racings Sanary (Invincible Spirit) eller Elkær Stutteris Could Be King (Bated Breath) i Gruppe-2-opgøret Al Fahidi Fort (Gr.2), men de to skandinaviske heste faldt med største ære og var slået med mindre end halvanden længde af William Buick på vindende Naval Crown (Dubawi).

Sanary var tredje undervejs under Per-Anders Gråberg, og hest blev ved med at finde et ekstra gear i opløbet.

Indtil 100 meter før målstregen lignede det en mulig trioplacering, men målstregen kom for sent for Nina Lensviks skimle vallak, der måtte tage til takke med syvendepladsen – den sidste plads udenfor præmierækken.


Så tæt var Sanary og Could Be King på afgørelsen i Al Fahidi Fort (Gr.2).

Niels Petersen-trænede Could Be King kom bagfra og nærmede sig meter for meter i opløbet. Han sluttede ottende, lige bagved Sanary.

Alt i alt ganske opløftende, og igen var de skandinaviske trænere tæt på afgørelsen i den hårde, internationale konkurrence.

Nu er det bare med at glæde sig til næste fredag, for vi har vel alle følelsen af, at der er noget stort undervejs i årets Dubai World Cup Carnival.

(Reprise af Al Fahidi Fort følger)

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder

Scroll til toppen