fbpx

Persona bedækket ved Go Go Gadget

Den 5-årige franskopdrættede hoppe Persona, der i fjor vandt tre gange i 10 starter og sluttede sæsonen i et handicap på 78, er blevet bedækket ved den norske Derbyvinder Go Go Gadget (Areion).


Persona vinder Super Sprint i hænderne på Jacob Johansen. Foto: Burt Seeger.

Persona afsluttede sin løbskarriere med en sejr over 650 meter Super Sprint på Klampenborg den 17. oktober, og hun satte dermed kronen på værket efter en flot sæson hvor hun seks ud af 10 gange var blandt de tre første i mål og foruden to Super Sprint-opgør også vandt Carlsberg Store Sprint på Fyensløbsdagen i Odense.

Kendargent-datteren blev importeret fra Frankrig til Danmark i juli 2019, hvor Morten Buskop fik hammerslaget på hende for 17,000 euro på Arqanas Summer Sale. Hun gik i træning på Klampenborg hos Bettina Andersen og har siden været ejet af Falkonertjenesten IVS, som nu også satser på hendes videre avlskarriere.

Falkonertjenestens Flemming Salomonsen med sin hustru Yvonne og træner Bettina Andersen med Persona og Jacob Johansen. Foto: Burt Seeger.

Persona er andet afkom ud af den ustartede Anabaa-datter Pioneer Girl, som selv er halvsøster til Prix de Cabourg (Gr.3)-vinderen og Prix Morny (Gr.1)-3’eren Pontenuovo (Green Tune). Mormoderen Porlezza vandt desuden Prix Maurice de Gheest (Gr.1).

Totalt vandt Persona fire af sine 19 karrierestarter og tjente lige over 200.000 kroner.

Go Go Gadget, der aldrig startede igen efter sin norske Derbysejr i 2010, har med få chancer manifesteret sig blandt Skandinaviens bedste avlshingste som far til 12 vindere ud af 13 startende afkom, inklusiv prominente navne som Speedman, Hitman og Smooth N Royal.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder