fbpx

På forsiden for tre år siden: Årets Derbyvinder i Danmark?

For præcis tre år siden i dag bragte European Bloodstock News (EBN) en forsidehistorie fra Danmark. Det første føl efter den tredobbelte Gruppe-1-vinder Decorated Knight var kommet til verden på Bechmann Stud. Og hvem var føllet der prydede EBNs forside så?Hingsten blev som åring solgt for 100.000 kroner til Maria Westman og gik i træning hos Brian Wilson.

Og han fik navnet Charming Knight.

Karrieren har indtil videre budt på tre starter, resulterende i to sejre og en andenplads. Charming Knight debuterede på Klampenborgs Derbydag med at aflægge sin maidentitel over 1400 meter, hvorefter han blev nedkæmpet til andenpladsen af Zunzina (Zoffany) i Dansk Galops Auktionsløb.

Årets sidste start blev en ren opvisning i Vinterfavoritternes Ærespræmie, som Charming Knight vandt med seks længders afstand til Titannia (Appel Au Maitre) og My Nikita (Kahyl).


Her løber Charming Knight fra konkurrenterne i Vinterfavoritternes Ærespræmie og vinder med seks længder. Foto: Burt Seeger.

Præmiemæssigt opnåede Decorated Knight-sønnen 297.500 kroner i sine blot tre starter, og med sit handicap på 81 er han nummer to på listen over kandidaterne til The Macallan Dansk Derby, kun overgået af den svenske Kriteriumsvinder Hear The Drums (Appel Au Maitre).

Brian Wilson har vundet Dansk Derby en enkelt gang tidligere – både som træner og jockey – og det var med en anden ‘ridder’ i form af Mongolian Knight (Shahdji) i 1993.

Måske gentager historien sig? Faktum er i hvert fald, at Charming Knight har været internationalt forsidestof siden han blev født.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder

Scroll til toppen