fbpx

Outsidersejr i Prix du Jockey Club (Gr.1)

Træner Jean-Claude Rouget havde to heste til start i søndagens franske derby, Prix du Jockey Club over 2100 meter. Den ene var favoritten Mekhtaal, som kun klarede en ottendeplads i den bløde bane.Rougets anden deltager –  Almanzor – kunne derimod vinde en sikker sejr med halvanden længde foran Aga Khans hingst Zarak med drømmeafstamningen DubawiZarkava.

Moderen var ubesejret og vinder af fransk Guineas og Oaks samt ikke mindst Prix de l’Arc.

Vinderen Almanzor er efter den engelskefødte Wooton Bassett  og moderen Darkova v. Maria’s Mon, som kommer fra Aga Khans avl. Den sejrende jockey var Jean-Betrand Eyquem, som er en “stor” mand i den franske provinsgalop.

Ejere er Antonio Caro og G. Augustin-Norman, der tidligere på sæsonen vandt det franske 2000 Guineas med Le Cressoniere.

Almanzor blev købt af træneren for €100.000 på Arqanas åringsauktion i august 2014.

Hans Erik Westerberg

Hans Erik Westerberg

Fokus: Internationalt / Avl & Auktioner. Født 1940 i København. Tidligere eksportmedarbejder i Rex Rotary, ansat i elektronikvirksomhed i Stockholm og selvstændig med virksomhed i elektronikbranchen i Danmark og Polen indtil 2010. Bestyrelsesmedlem i Klampenborg Galopselskab i 20 år samt formand. Sidenhen formand for Dansk Galop og nuværende bestyrelsesmedlem i Dansk Hestevæddeløb. Hestejer og opdrætter. Har bl.a. ejet Clarion King og er p.t. medejer af Stradivarius. Medforfatter af jubilæumsbogen “150 år med fest, farver og fuldblod”, skrevet i samarbejde med Per Bustrup.

Seneste artikler

Scroll to Top