fbpx

Ny svensk Derbyjoker: Royal Biscuit i 80 efter debut-opvisning

Cathrine Erichsen og Mr Ascot bød torsdag aften ind med et nyt, højinteressant emne til Svenskt Derby, da amerikanskopdrættede Royal Biscuit debuterede med en overlegen otte længders sejr over 1600 meter dirt på Øvrevoll.Den fukse Shackleford-søn tog omgående føringen i hænderne på Elione Chaves, som lod hesten galoppere hele vejen i et godt tempo, som allerede ved indgangen til opløbet havde sat konkurrenterne skakmat.

Solanos (Intello), der i fjor sluttede 2-årssæsonen med en fjerdeplads bag Chadwick (Expert Eye) på samme underlag og distance, sluttede på en fjern andenplads, mens storfavoritten Caramel Lizard (Australia) måtte nøjes med tredjepladsen.

Handicapper Nicholas Cordrey kvitterede med et handicap på 80 til Royal Biscuit, som længe har været en “snakhest” på Øvrevoll.

Mr Ascot erhvervede hesten for 65,000 euro gennem Paul Harley Bloodstock på sidste års Tattersalls Ireland Breeze Up Sale, men debuten lod vente længe på sig.

“Vi har visse forhåbninger, og selv om debuten blev forsinket viste han i dag, at han er på rette vej. Han er meldt i alle storløb og det er klart, at vi har ambitioner fremover nu”, sagde Cathrine Erichsen i det efterfølgende sejrsinterview.

Mr Ascot, alias Finn Blichfeldt, er fortsat på jagt efter sin første Derbysejr, og nu bidrager Royal Biscuit yderligere til spændingen frem imod den 16. juli på Jägersro.

Med sit handicap på 80 er han nu blandt 10 kandidater der deler 11. pladsen på samme tal.

Royal Biscuit er første afkom ud af den vindende Haynesfield-hoppe My Aunt Beth, der er halvsøster til Northern Spur Stakes (L)-vinderen Uncle Brent (Pioneering).

Faderen Shackleford (Forestry) vandt Preakness Stakes (Gr.1) i 2011 foran Kentucky Derby (Gr.1)-vinderen Animal Kingdom (Leroidesanimeaux), han afsluttede karrieren med at besejre Take Charge Indy (A.P. Indy) i Clark Handicap (G1) på Churchill Downs.

I avlen er Shackleford bl.a. far til Grade-1-vinderne Promises Fulfilled og Stilleto Boy. Sidstnævnte vandt den 5. marts Santa Anita Handicap (G1).

Royal Biscuit vinder direkte i debuten under Elione Chaves. Foto Morten Skifjeld / Hesteguiden.com.
Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top