fbpx

Neuroth tog St. Leger-double og klassiker nummer 85

Wido Neuroths duo Seneschal og Jet Action sad på de to første pladser i Norsk St. Leger på Øvrevoll. Dermed tog Neuroth sin klassiske triumf nummer 85, og det blev meget passende med en hest som han både trænede faderen, moderen og mormoderen til.Seneschals mormor, Simmering (Mas Media), vandt i Neuroths træning både Norsk 1000 Guineas og Norsk 2000 Guineas i 1993, og hun blev siden også dobbelt Listed-vinder i Norge samt Listed-vinder i Tyskland for sin ejer og opdrætter Stall EOS.

Ligesom sin mormor Simmering er Seneschal nu dobbelt klassisk vinder.

I fjor vandt han Svenskt St. Leger i Göteborg, og også hér blev han redet til sejr af det unge svenske talent Andreas Tapia Dalbark, som var tydeligt rørt efter sejren.

“Det er en hest der betyder meget for mig. Jeg vandt min første klassiske sejr med ham, og nu også min anden”, fortalte han til Øvrevolls direktør Thomas Gjelsås.

Seneschal afsluttede 2020 med triumfen i Svenskt St. Leger – det var i øvrigt hans første sejr i karrieren – og i 2021 har han fortsat sin rivende udvikling.

I sommer vandt han Kapps Stora Pris over 2600 meter på Bro Park, og de to næste starter op til Norsk St. Leger endte med andenpladser, senest som kort slået i SM Classic af Master Bloom (Pastorius).

Tredjepladsen bag Seneschal (Appel Au Maitre) og Jet Action (Camelot) gik til 3-årige Captain Chorus (Paco Boy), der nedkæmpede feltets eneste hoppe Havana Red (Havana Gold).

Siden blev der langt ned til den sidste præmietager Enge Hazard (Harzand) og Native Star (Nathaniel).


Wido Neuroth. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Wido Neuroth vandt sin klassiske sejr nummer 85. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Førstepræmien var 100.000 norske kroner værd for Tom Erik Kjeseth, der viderefører arven fra sin bedstefar, Erik Otter Steen, som i sin tid grundlagde Stall EOS og var med til at forme Wido Neuroths storslåede trænerkarriere.

Neuroth vandt her Norsk St. Leger for ottende gang.

Den første St. Leger-sejr blev taget tilbage i 1986 med fantastiske Wildvogel (Windlauf), og siden har træneren vundet med Brown Ale (1998), True Lover (2000), Perchance (2005), Touch Of Hawk (2009), Diamant (2013), Bokan (2015) og nu med Seneschal.

Også vinderen fra 2013, Diamant, var ejet af Stall EOS.

For Appel Au Maitre (Starborough) – der i sin aktive karriere også var i træning hos Wido Neuroth – blev det den første norske St. Leger-sejr, og den skandinaviske championhingst har nu produceret St. Leger-vindere i både Sverige, Danmark og Norge.


Resultater: Øvrevoll, torsdag 9. september


SENESCHAL (SWE)
brun vallak 2017
v. Appel Au Maitre (Starborough)
1. mor Silmaris (Slickly)
2. mor Simmering (Mas Media)
3. mor Barely Hot (Bold Lad)
Søskende i Skandinavien: Solaris (77), Silvana (74), Crocodile Rock (2019)
3 sejre i 18 karrierestarter.
1.049.250 NOK
Hcp. 89 (inden sejren i Norsk St. Leger)
Ejer: Stall EOS.
Træner: Wido Neuroth.
Opdrætter: Stall EOS.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder

Scroll til toppen