fbpx

Mowerina-triumf til Marshi, Olsen og Chaves

Hun var fortsat maiden før hun indledte sæsonen med sejr den 17. april, og nu er hun klassisk vinder. Frank Hansens 3-årige hoppe Marshi var klart bedst i Arqana Mowerinaløb og sikrede den sjette triumf i løbet til Bent Olsen.


Marshi på vej mod sejren i Arqana Mowerinaløb foran My Vision og My Jamil. Foto: Burt Seeger.

Akkurat som i sæsondebuten to uger tidligere lå Marshi (Adaay) sidst langt efter de forreste på vej ind i opløbssvinget, men hun forbedrede sig hastigt udvendigt i banen og havde ikke mange længder tilbage at indhente på favoritten My Jamil (Al Shemali) ved indgangen til den lige strækning.

Chaves måtte lige sende Marshi et spor ind i banen for at få frit lejde, men derfra var der intet at gøre for konkurrenterne.

Bedst af de øvrige var Marshis staldveninde My Vision (Al Shemali), som altså sikrede Bent Olsen en double, mens My Jamil tog tredjepladsen foran Habla (Juniper Tree) og Arabian Queen (Reliable Man).

My Vision blev i øvrigt redet ind til andenpladsen af Cornelia Hartsmar, der overtog ridtet fra afbudsramte Eddie Pedroza.

Elione Chaves triumferer på ryggen af Marshi. Foto: Burt Seeger.

Førstepræmien i Arqana Mowerinaløb bød på 125.000 kroner til Marshis ejer Frank Hansen, der står bag virksomheden SVD A/S. Med skal det også, at  My Jamil fik yderligere 25.000 kroner for at være den bedste danskopdrættede hoppe i feltet.

Frank Hansen købte igennem Bent Olsen årets Mowerinavinder for 200.000 kroner på Scandinavian Open Yearling Sale i 2019, hvor hoppen blev fremstillet af sin svenske opdrætter Pernilla Nilsson.

Marshi er første svenskopdrættede afkom ud af den tidligere skandinaviske tophoppe Match Point (Verglas).

Her ses Marshi som føl med sin mor Match Point hos opdrætter Pernilla Nilsson.

Blandt Match Points 12 karrieresejre var de mest meriterende de tre triumfer på stribe i Jägersros Scania Sprint, samt sejrene i Øvrevoll Sprint Cup og Göteborgs Stora Pris.

Desuden var hun to gange tredje i Lanwades Stud Jägersro Sprint (L) og ligeledes tredje i både Lanwades Stud Stakes (L) og Margareta Wettermarks Minneslöpning (L).

Match Point (Verglas) i fol ved Adaay (Kodiac).
Herover står Match Point (Verglas) på Goffs November Breeding Stock Sale i 2017. I maven har hun den kommende Mowerina-vinder anno 2021, Marshi. Foto: Filip Zwicky Agency.

Pernilla Nilsson sikrede sig Match Point for 18,000 euro gennem Filip Zwicky Agency på Goffs November Breeding Stock Sale i 2017, hvor hun netop var til salg med Marshi i livmoderen.

Bent Olsen sadlede sin første Mowerinavinder i 2010, da Tears Go By (Alhaarth) vandt foran Freja (Singspiel) – og også dengang var der tale om en double til Olsen.

Elione Chaves og Marshi. Foto: Burt Seeger.

Siden har træneren vundet løbet med Florence Craye i 2012, Miss Tiffany i 2014, Manacor i 2015 og senest Queen Estoril i 2018.

For Elione Chaves var det den tredje Mowerina-triumf efter at have vundet med Miss Vordingborg og Queen Estoril.


Se Arqana Mowerinaløb 2021 herunder:


MARSHI (SWE)
mørkebrun hoppe 2018
v. Adaay (Kodiac)
1. mor Match Point (Verglas)
2. mor Danira (Danehill)
3. mor Sephira (Luthier)
Søskende i Skandinavien: Muy Sereno (77), Ramzes (2019)
154.031 DKK.
Hcp.: 74 (inden Mowerinaløb).
Ejer: SVD A/S.
Træner: Bent Olsen.
Opdrætter: Pernilla Nilsson.
Købt for 200.000 DKK (Bent Olsen) på Scandinavian Open Yearling Sale 2019.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder