fbpx

Mike Smith tog revanche i Breeders’ Cup Classic

For præcis et år siden blev jockey Mike Smith af de fleste gjort til syndebuk for Zenyattas hjerteskærende nederlag i Breeders’ Cup Classic (Gr.1) på Churchill Downs i Kentucky, og billederne af hvordan han grædende tog skylden på sine skuldre på den efterfølgende pressekonference gik verden rundt.Lørdag aften sørgede Mike Smith for den ultimative revanche, da han på ryggen af den ellers upåagtede 4-årige hingst Drosselmeyer nedkæmpede Game On Dude med sin tidligere forlovede Chantal Sutherland i netop Breeders’ Cup Classic (Gr.1).

Billy Mott-trænede Drosselmeyer havde kun sejret en enkelt gang tidligere i 2011, hvilket var i et non-graded stakes på Belmont Park tilbage i maj, og han var ikke blandt de heste der på forhånd var udset som favoritter.

Tredjepladsen gik til Ruler On Ice/Garrett Gomez før Havre De Grace/Ramon Dominguez og totalisatorfavoritten Flat Out/Alex Solis, mens Europas eneste deltager, Aidan O’Brien-trænede So You Think, sluttede lige uden for præmierækken på sjettepladsen for Ryan Moore.

Den helt store skuffelse i opgøret var Todd Pletcher-trænede Uncle Mo, der efter at have været med fremme i udgangstempoet, fuldstændig knækkede sammen i opløbet og sluttede som 10. af de i alt 12 startende.

Førstepræmien i Breeders’ Cup Classic var godt 15 millioner kroner værd for Drosselmeyer og WinStar Farm.

Selv om So You Think sluttede udenfor præmierækken, havde Aidan O’Brien og hans Ballydoyle-team en flot Breeders’ Cup-dag med to Grade-1-triumfer.

Først med High Chaparral-sønnen Wrote/Ryan Moore i Breeders’ Cup Juvenile Turf, og siden med St. Nicholas Abbey i Breeders’ Cup Turf.

Sidstnævnte blev redet til sejr af Aidan O’Briens blot 18-årige søn Joseph O’Brien, der her vandt sit første Gruppe-1-løb i USA, og det var kun få uger efter han også var først over stregen i Racing Post Trophy (Gr.1) med Camelot.

Breeders’ Cup-dagens største drama skete i Breeders’ Cup Mile (Gr.1) over 1600 meter græs, hvor Goldikova forsøgte at vinde netop dette opgør for fjerde år på stribe.

Det blev dog ikke til mere end en tredjeplads i Anabaa-datterens sidste karrierestart inden hun går i stutteriet og besøger Galileo. Og undervejs fik Goldikova generet flere af konkurrenterne, således at voldgiften på Churchill Downs igennem længere tid havde sagen oppe til vurdering.

I sidste ende fik Goldikova og Olivier Peslier dog lov at beholde tredjepladsen.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top