fbpx

Meridian Stud skrev skandinavisk historie i Fransk Derby

Det franske Derby – Prix du Jockey Club (Gr.1) – blev søndag eftermiddag afgjort på Chantilly, og løbet resulterede i sejr til upåagtede Blue Canari, trænet af Pascal Bary, redet af Thierry Thulliez – og opdrættet af norske Meridian Stud!Blue Canari er efter den pensionerede tyske tophingst Acatenango, og moderen er Trempolino-datteren Delicieuse Lady som i Wido Neuroths varetægt var blandt Skandinaviens bedste hopper, og det danske publikum erindrer muligvis da Delicieuse Lady som 2-årig i 1997 sejrede i Vinterfavoritternes Ærespræmie på Klampenborg.

I dag skrev den fukse hoppe sig ind i historiebøgerne som mor til dette års franske Derbyvinder, og det kan nærmest give gåsehud at tænke på hvor dygtig Einar Nagell-Erichsen har været, da han i midten af 90’erne startede sit imperium af topvæddeløbere i Skandinavien.

Delicieuse Lady er ud af hoppen Savoureuse Lady, der selv er søster til både avlshingsten Mtoto og avlshoppen Petal Girl.

Petal Girl har i stutteriet produceret topheste som Gruppe-1-vinderen Mutamam og Pretty Girl, hvor sidstnævnte også blev indkøbt af Einar Nagell-Erichsen og sat i træning hos Wido Neuroth, hvor hun hørte til blandt de bedste skandinaviske hopper gennem tiderne.

Delicieuse Lady kunne meget vel have stået på et stutteri i Skandinavien i dag, men efter den afsluttede løbskarriere blev hun flyttet til det franske Haras du Mezeray.

Vindende Blue Canari havde nær ikke startet i Derbyet, idet træner Pascal Bary ikke troede på hestens chance.

Men ejerkredsen gjorde krav på at den kom med, og da Bary ikke selv ville starterklære hesten tog ejeren Jean-Louis Bouchard selv affære og fik gennem France Galop hesten med i løbet, hvilket muligvis er den bedste beslutning Bouchard nogensinde har taget!


Mens den tidligere vinder af Vinterfavoritternes Ærespræmie på Klampenborg, Delicieuse Lady, søndag skrev sig ind i historiebøgerne som mor til den franske Derbyvinder Blue Canari, kunne et dansk stutteri glæde sig over at se North Light vinde Epsom Derby i England.

North Light er nemlig ud af hoppen Sought Out, hvis søster Queen Helen er mor til York Stutteris avlshoppe Boss Lady.

Derby-vinderen North Light er efter afdøde Danehill, så mon ikke at York Stutteri til næste år påtænker at lade Boss Lady bedække ved den nye hingst Academy Award, som netop er efter Danehill.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top