fbpx

Marta indleder avlskarrieren med besøg hos Cloth Of Stars

Den dobbelte millionøse Marta, der den 7. november i fjor afsluttede løbskarrieren med en andenplads i Jockeyklubbens Avelslöpning, skal starte sin avlskarriere med et besøg på Haras du Logis i Frankrig.


Marta og Martin Rodriguez vinder Jockeyklubbens Avelslöpning. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Marta og Martin Rodriguez vinder Jockeyklubbens Avelslöpning. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

“Hun er sammen med min anden avlshoppe, Don’t Stop Me Now, booket ind til Gruppe-1-vinderen Cloth Of Stars“, fortæller opdrætter Malin Roth, der har købt den 7-årige Appel Au Maitre-datter.

Marta, der er opdrættet af Buck Racing og igennem hele karrieren var i træning hos Vanja Sandrup på Jägersro og ejet af SGS II, vandt 10 af sine 37 karrierestarter mellem 2- og 6-årssæsonen.

Hun var ultra-stabil, forbedrede sit handicap år for år, og opnåede som bedst et tal på 90.

Hoppens samlede præmiesum rundede i 2021 2,1 millioner svenske kronor, og hun forlod aldrig en sæson med mindre end 200.000 kronor i indtjening.

Klart bedst gik det i 3- og 4-årssæsonen, hvor hun tjente henholdsvis 678.019 og 539.593 kronor – blandt andet ved hjælp af sejre i Altamiralöpning, Jockeyklubbens Avelslöpning og Jockeyklubbens Stolöpning.


Brian Wilson-trænede Mystic Town er halvbror til Marta. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Marta er selv ud af Speightstown-hoppen Seattle Speight, som Morten Buck betalte 25,000 euro for på Goffs November Breeding Stock Sale i 2012.

Mormoderen, Gal From Seattle (A.P. Indy), er en ustartet halvsøster til den japanske Gruppe-1-vinder, champion og succesrige avlshingst El Condor Pasa (Kingmambo).

Udover Marta har Seattle Speight produceret Rosengårdlöpning-vinderen og Zawawi Cup (L)-3’eren Mystic Town (Medicean) og den otte-dobbelte vinder Al Muna (Zoffany).

På Scandinavian Open Yearling Sale i fjor blev en Shalaa-halvbror til Marta solgt for 300,000 danske kroner fra JP Long HB til Ann-Karin Svedberg og Wiceka Jardby. Hingsten er nu døbt Beckham og er i træning hos Lennart J:r Reuterskiöld på Jägersro.


Beckham (Shalaa) blev solgt for 300.000 DKK på Scandinavian Open Yearling Sale i fjor. Foto: Burt Seeger.

9-årige Cloth Of Stars (Sea The Stars) gik i stutteriet på Haras du Logis i 2019 ovenpå en stor karriere, der i 2017 bød på sejr i Gruppe-1-opgøret Prix Ganay på Saint-Cloud foran Zarak (Dubawi).

Cloth Of Stars var desuden både Gruppe-2- og 3-vinder, og derudover var han placeret i en række af verdens bedste væddeløb, heriblandt som anden i Prix de l’Arc (Gr.1) bag Enable samt tredje i Prix de l’Arc (Gr.1) bag Enable, Prix Ganay (Gr.1) bag Cracksman (Frankel) og i Dubai Sheema Classic (Gr.1) bag Hawkbill (Kitten’s Joy).

Cloth Of Stars bedækker til en takst på 7,000 euro, og hans første årgang rammer banerne i år.


Cloth Of Stars. Foto: Darley.
Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder

Scroll til toppen