fbpx

Love is in the air.

Er der en ny superhoppe på vej i europæisk galopsport? En hoppe, der kan tage kampen op med Enable? I 2017 vandt Enable Epsom Oaks, Irish Oaks, Yorkshire Oaks samt King George VI & Queen Elizabeth Stakes – alle Gruppe-1-løb, inden hun tog til Paris og sejrede i Prix de l’Arc de Triomphe.


I år har Aidan O’Brien-trænede Love i sine tre starter først vundet Engelsk 1000 Guineas (Gr.1).

Så vandt hun Epsom Oaks (Gr.1) med 10 længder i ny rekordtid på Epsom. Og nu har hun sejret i Yorkshire Oaks (Gr.1) uden at blive svedt med fem længder og med Ryan Moore i sadlen.

Kirsten Rausings Frankel-datter Alpinista var anden, og hun er i øvrigt ud af en halvsøster til The JC Organizations 2-årige Alligate (Archipenko), der trænes af Niels Petersen på Øvrevoll og fortsat er ustartet.

Love er opdrættet på Coolmore og ejes af de succesrige Coolmore-partnere, Michael Tabor, Derrick Smith & Susan Magnier. Hun er efter Galileo og ud af Pivotal-hoppen Pikaboo. Hun vandt i tre af sine syv starter som 2-årig, og hun er ubesejret i år.

Hendes næste start kan blive i Prix de l’Arc de Triomphe, hvor hun i øjeblikket er bookmakernes næstfavorit efter Enable.

De to superhoppers værste konkurrent kan blive Godolphins Dubawi-søn Ghaiyyath, der onsdag vandt Juddmonte International Stakes (Gr.1) på York med William Buick i sadlen før endnu en fremgangsrig hoppe, Magical.

Ghaiyyath vandt inden da Eclipse Stakes (Gr.1) før Enable. Tidligere på året har han vundet Coronation Cup (Gr.1) i Newmarket før den engelske derbyvinder Anthony Van Dyck og Stradivarius. Og i vinterens løb vandt han Dubai Millennium Stakes (Gr.3) på Meydan. Ghaiyyath er som Love ubesejret i år.

Også Sea The Stars-sønnen Stradivarius er meldt i Prix de l’Arc og blandt favoritterne efter sin fjerde sejr i træk i Goodwood Cup (Gr.1). Blandt de mere betroede er også vinderen af Prix du Jockey Club (Fransk Derby), Mishriff (Make Believe).

I 1977 blev sangeren Paul Young kendt for discohittet ”Love is in the air”.


Gense torsdagens Yorkshire Oaks (Gr.1) herunder:

Klaus Bustrup

Klaus Bustrup

RaceTime. Født 1947 i København. Har i sin professionelle karriere været administrerende direktør i Landbrugsraadet (i dag Landbrug & Fødevarer) 1994-2008. Formand for Danidas Styrelse 2008-13 og formand for FødevareBanken 2013-19. Klaus har som sin bror Per haft sin gang på Klampenborg Galopbane i mere end 60 år.

Seneste nyheder

Scroll til toppen