fbpx

Lensvik tager nyt karriereskridt

Efter at have gjort kometkarriere som privattræner for 360 North Horse Racing – bl.a. med tre sejre i træk i Scandinavian Open Championship (Gr.3) – åbner Nina Lensvik nu stalddøren for nye kunder. Den femdobbelte engelske all-weather champion Mick Appleby er én af dem.


Nina Lensvik sammen med Per-Anders Gråberg. Foto: Burt Seeger.

Siden Nina Lensvik i 2019 overtog jobbet som privattræner for danske Nils Janssons 360 North Horse Racing fra Andrew Kidney, har hun sadlet 41 vindere på de skandinaviske baner og set sine heste indløbe mere end 7,3 millioner svenske kronor.

Udover de tre Scandinavian Open-triumfer på stribe med Suspicious Mind (Appel Au Maitre), er det også blevet til sejre i Dansk St. Leger med Suspicious Boy (Appel Au Maitre), i Svenskt Kriterium og Produce Stakes med Palm Springs (Juniper Tree), i Dansk Kriterium med Eternity Tree (Juniper Tree) og i Goffs Futurity Stakes med No Nay Naughty (No Nay Never).

Samtlige naturligvis ejet af 360 North Horse Racing, og med undtagelse af Suspicious Mind heste, som Lensvik selv bragte frem fra åringsstadiet.


Palm Springs. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Efter at have ligget på en sejrsprocent på 24 og 25 i 2020/2021, dalede antallet af vindere dog i 2022 i takt med, at 360 North Horse Racing indledte en udfasning af fuldblodseventyret, og i dag står højgravide Nina Lensvik (hun havde termin den 19. november) med 10 heste på træningslisten.

Godt halvdelen af, hvad der er kapacitet til i stalden ved siden af 1200 meter-starten på Jägersro.

“Jeg er utroligt taknemlig for den chance Thea og Nils gav mig for at overtage den store stald og træne deres mange heste. De valgte at satse på mig, selv om jeg ikke havde nogen reel trænererfaring, og jeg synes, at vi har opnået en masse store ting sammen i løbet af de seneste tre sæsoner”, siger Nina, der inden hun overtog trænergerningen på Jägersro havde været assisterende træner for Tommy Gustafsson på Täby og i tillæg taget British Racing Schools trænerkursus på et stipendium fra Svensk Galopp.


Nina Lensvik og Team 360 North Horse Racing med Suspiciuos Mind og Per-Anders Gråberg efter en af hestens tre triumfer i Scandinavian Open Championship (Gr.3). Foto: Burt Seeger.

Samarbejdet med 360 North Horse Racing ophører dog ikke helt, og Nina kan samtidig bekendtgøre, at Suspicious Mind fortsætter løbskarrieren som 10-årig.

“Ja, han får et år mere. Han indledte 2022 med to starter i Dubai, og efter en tredjeplads med topvægt på Klampenborg i foråret vandt han sidste tre starter i stærkest tænkelige selskab, så han har ikke mistet sit høje niveau og han elsker stadigvæk at løbe”, fortæller hun om den seksdobbelte millionær i svenske kronor.

“Desuden har Thea og Nils fortsat 3-årige Askungen og 2-årige Footstepsdancer i træning, men samtidig driver de også en fremgangsrig springhestestald, som tager det meste af familiens tid, og derfor bliver deres fuldblodssatsning på en mindre skala end hidtil”.


3-årige Askungen er én af de tre tilbageværende heste i 360 North Horse Racings regi. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Fremtiden

Nina Lensvik har nu selv overtaget lejemålet af de 21 bokse på Jägersro, og det er tid til at stå på egne ben. Udover Suspicious Mind, Askungen (El Kabeir) og Footstepsdancer (Footstepsinthesand) findes der på nuværende tidspunkt syv heste i stalden, og Nina er godt på vej i kommercielt øjemed.

“Min tanke er, at jeg vil fortsætte mit fokus på at træne 2- og 3-årige heste der kan være med på stregen i de store årgangsløb, og at der iblandt dem dukker nye stjerner op til at tegne fremtiden med”, siger hun og fortsætter:

“Der skal investeres i Breeze Up-heste i foråret, også selv om de nu ikke direkte kan meldes i den svenske Derbyserie, og så håber jeg også, at jeg sammen med staldens kunder kan tage på de europæiske ‘horses-in-training sales’ og finde nye eliteheste”.


Mick Appleby. Foto: Dan Abraham / focusonracing.com.

Én særlig kunde er allerede at finde i Ninas nye forretning. Den femdobbelte engelske All-weather Championtræner Mick Appleby, der sammen med to engelske ejere har købt de 2-årige danskopdrættede heste Eternity Love (Juniper Tree) og Le Rouge Chinois (Hurricane Red) af 360 North Horse Racing.

“Mick og jeg kender hinanden fra træningsopholdene i Dubai, og han kender svensk galopsport ganske godt fra tidligere besøg med engelske gæster. Blandt andet har han flere gange haft heste til start i Pramms, og det er et løb han rigtig gerne vil vinde. Samtidig synes han det er sjovt, at investere videre i svensk galopsport og være med i kampen om vores store præmier”, forklarer Nina.


Nina Lensviks 2-årsduo Eternity Love (til venstre) og Le Rouge Chinois ejes nu af bl.a. Mick Appleby. Foto: Burt Seeger.

Le Rouge Chinois tilhører første årgang efter Jägersro-favoritten Hurricane Red (Hurricane Run), som fortsat ejes af Stall Zada og er opstaldet som avlshingst på York Stutteri.

“Han er en rigtig, rigtig fin hest, som bliver meget bedre til næste år. Han er halvbror til den svenske St. Leger-vinder Zen Zansai Zaid, som jeg selv passede i min tid hos Tommy, og hele familien er i det hele taget ganske sen”.

Eternity Love har altid haft store forventninger knyttet til sig, men på trods af at hun i glimt viste flair for jobbet, gik hun sejrsløs igennem sin 2-årssæson.

“Det er klart, at når man er helsøster til en Kriteriumsvinder, så er der forventninger om en stor 2-årsæsson. Eternity Love var bare ikke lige så skarp en 2-årstype som sin søster, men jeg mener, at hun er endnu bedre end Eternity Tree, og det skal vi nok få vist til næste sæson”.


Irish Trilogy/Nina Lensvik. Foto/Copyright: Erika Rasmussen for GalopSport.
Nina drømmer stadigvæk om at kunne bringe nye heste til vinterophold på Meydan i Dubai. Herover ses hun selv i sadlen på Irish Trilogy. Foto/Copyright: Erika Rasmussen for GalopSport.

Stalden råder også over et par endnu ustartede 2-årige navne.

Missy Hawk (Seabhac – udtales ‘Shoke’, red.) ejes af en gruppe fra Stockholm med de velkendte navne Leif Wretman og Jan Kleerup iblandt.

“Hun har været ret hårdt ramt af sore shins og har derfor ikke startet endnu. Jeg har først fået hende i træning her i efteråret, og hun tilbringer i øjeblikket tiden på fold i min filial i Trelleborg. Hér får hun lov til at blive og modnes et stykke tid endnu”.

Et spændende navn for fremtiden er også Gold Explosion (Hallucinate), en halvbror til den svenske St. Leger-vinder Espen Hill (Helsinki), som bare er blevet bedre og bedre med tiden.

Gold Explosions ejere har rod i travsporten, og han blev købt af min samlever Preben Søvik på den svenske åringsauktion i fjor”.

“Han er en rigtig fin hest, der dog også ligesom sin storebror er meget sent udviklet. Han har dog kvalificeret sig, så han er klar til at gå direkte ud i et maidenløb i foråret. Siden er han meldt i både Derbyserien og i Svenskt St. Leger”.


Opdrætter Helena Sigfridsson med Giant Sandman-hoppen Untold, som nu er i træning på Jägersro hos Nina Lensvik. Foto: SÅEF.

Endelig skal vi også rundt om staldens to åringer, der blev handlet på henholdsvis den danske og svenske auktion i efteråret.

Los Angeles (Juniper Tree) er en helbror til Kriteriumsvinderen Palm Springs, og han blev købt for 40.000 kroner af Preben Søvik på Scandinavian Open Yearling Sale, mens Untold (Giant Sandman) er en halvsøster til den tyske 2-års championhoppe Alison (Areion).

Hun kostede 100.000 svenske kronor på Åby-auktionen og blev ligeledes købt af Preben Søvik, som er professionel travtræner på Jägersro med 33 heste i sin varetægt.

“Preben ejer stadigvæk selv Los Angeles, men hesten er til salg indenfor stalden. Untold er blevet købt af kredsen bag Åby Travbane i Göteborg, og det føles skønt, at vi gennem Prebens virke kan lykkes med at rekruttere nye ejere gennem travsporten også”, afslutter Nina.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top