fbpx

Lea til tops – og så en tur i søen

“Lea kan man ikke vippe af pinden”. Sådan sagde Lisa Lindbjerg efter at være blevet nummer to i tirsdagens DM for kvindelige ryttere i Aalborg.


Lea Olsen øverst på præmieskamlen. Lisa Lindbjerg blev nummer to, mens Pia Gram og Le Tølbøll delte tredjepladsen. Foto: Hesselborg Foto.
Lea Olsen øverst på præmieskamlen. Lisa Lindbjerg blev nummer to, mens Pia Gram og Le Tølbøll delte tredjepladsen. Foto: Hesselborg Foto.

Og nej, Lea Olsen var heller ikke til at slå denne aften, hvor hun vandt begge afdelinger af løbsserien og dermed fortjent blev hædret som vinder.

Efterfølgende blev hun så kastet i søen af sine søde kollegaer, men ikke på dybere vand, end at hun hurtigt var oppe igen og drivende våd kunne få taget de sidste sejrsbilleder.

Lea Olsens to ryttersejre kom i hus med Hells Angel og Naga Jolokia – begge trænet af Jane Grove i Aarhus.

“Det betød meget for mig, at vinde for Jane. Vi har en lang historie sammen”, sagde Lea.

Her er Lea Olsen få sekunder fra at blive kastet i søen af sine rytterkollegaer efter DM-triumfen i Aalborg.
Her er Lea Olsen få sekunder fra at blive kastet i søen af sine rytterkollegaer efter DM-triumfen i Aalborg.

En anden rytter der fik to sejre med sig fra Aalborg var Sara Slot, der vandt med John Nielsens Laudate Dominum og Jytte Løgtveds Sir Christian. De to løb hørte ikke med til DM-serien, men Sara var mindst lige så glad som Lea.

Ind imellem vandt Nicolaj Stott med Keld Chr. Karlsens Tears For Two, som endelig i karrierens 15. forsøg fik taget sin første sejr.

Special Quest-sønnen, som er ud af Mowerina-vinderen Tears Go By (Alhaarth), fandt vej mellem venner og fjender og sejrede til slut sikkert foran Lea Olsen på Jackson Five og Lisa Lindbjerg på Voguela.

Aftenens bedst betalte opgør i Aalborg var Kop og Kande Store Handicap over 2000 meter med 57.000 kroner i samlet præmiesum, og her vandt Ian Archer-trænede Brocco omsider årets første sejr efter gode præstationer i både Aalborg Champion Stakes og Fyensløbet.

Ind på opløbet så Brocco ud til at være slået af udvendigt angribende Laszlo, men Annie Nilsson-Lindahl slog contra på Rafael de Oliveira og landede førstepræmiens 28.500 kroner til Sandie og Kasper Bregnager Kjær.

4-årige Brocco var som 2- og 3-årig i træning hos Niels Petersen på Øvrevoll, og han tilhørte outsidergruppen op til Norsk Derby (L), hvor han dog måtte slettes med en karrieretruende skade få dage før løbet.

Efter et større genoptræningsforløb hos Sandie Kjær blev Pour Moi-sønnen væddeløbsklar igen, og han har nu tjent lidt over 70.000 kroner i denne sæson.

Brocco er i øvrigt nært relateret til både Hurricane Red og Icecapada.

V5-spillet i Aalborg udbetalte 4.417 kroner til ni spillere med alle fem rigtige – omsætningen var 46.807 kroner.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder

Scroll til toppen