fbpx

King Richard hævet til 85 efter fjerde Jägersro-sejr

Lea Olsen-trænede King Richard nærmer sig nu med hastige skridt toppen af 2017-årgangen. Onsdag tog han sin fjerde karrieresejr på Jägersro, og han er indtil videre steget 10 kilo i handicap i år.


King Richard og Andreas Tapia Dalbark besejrer Magic Rock/Oliver Wilson. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Appel Au Maitre-sønnen, der er halvbror til Queen Rouge (Lord Of England), har hidtil blot startet 13 gange, og mens det endnu ikke er blevet til en sejr på græs, har han været alt bedre på Jägersros dirt.

Hér har han startet seks gange med fire sejre og en andenplads på distancer fra 1600 til 1730 meter, mens den eneste svipser var sidste års 11. plads over 2400 meter.

King Richard, der akkurat som Queen Rouge ejes af Karin Salling og er opdrættet på Stutteri Hjortebo, indledte 2021 med et handicap på 75 efter at have vundet sin sidste start fra 72 i fjor.

Sæsonen blev indledt med en andenplads slået med det mindst mulige af Nemuranthes (Helsinki) i Malmö, hvorefter han var anden bag New Target (Center Divider) i Breeders’ Cup Trial og derefter syvende bag Malekha (Juniper Tree) i selve Dansk Breeders’ Cup.

Siden er det blevet til to sejre i samme antal forsøg på Jägersro.

Andreas Tapia Dalbark red i øvrigt to andre vindere på Jägersro, samtidig med at samboen Ulrika Holmquist hjemtog den samlede sejr i Ole Larsen Young Riders’ Championship.


King Richard og Andreas Tapia Dalbark sammen med Lea Olsens assistenttræner Nanna Emilie Hansen. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

King Richard og Queen Rouge er de hidtil eneste startende afkom ud af den afdøde Dubawi-hoppe Tolerate, men Karin Salling ejer ligeledes de to hestes 2-årige søster, Princess Luna (Appel Au Maitre), der trænes i Niels Petersens filial på Klampenborg.

Tolerate kostede 14,000 euro gennem Morten Buskop Bloodstock på Arqana efter en løbskarriere som bød på to sejre som 3-årig i Tyskland og Italien, og hun var tilmed  fjerde i det tyske Listed-opgør Badener Ladies Sprint Cup.

Moderlinjen rummer masser af vindere og fører tilbage til den tyske Listed-vinder Arionette, som var næsthøjest handicappede 2-årige hoppe i Tyskland i 1983.

Netop Arionette er halvsøster til Union-Rennen (Gr.2)-vinderen Anatas, den tyske 3-årschampion og St. Leger-vinder Anno, den tyske Derbyvinder Adlerflugs mormor Alya, samt ikke mindst Gruppe-3-placerede Allegretta, som blev mor til Prix de l’Arc (Gr.1)-vinderen Urban Sea og dermed også mormor til bl.a. Galileo og Sea The Stars.Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder

Scroll til toppen