fbpx

King David og Oliver til Bahrain: Til start i International Trophy (Gr.3)

Niels Petersen afslører tirsdag eftermiddag, at Karin Salling har accepteret invitationen fra The Bahrain Turf Club til 7-årige King David, som den 18. november skal dyste i Bahrain International Trophy (Gr.3) over 2000 meter græs.


King David vandt på Klampenborgs Derbydag Det 121. Pokalløb (L) for tredje år i træk. Foto: Burt Seeger.

“Alt er faldet på plads, og King David køres den 11. november fra stalden på Klampenborg til Luxembourg, hvorfra han flyves til Bahrain”, beretter Petersen.

King David skal sammen med Oliver Wilson dyste om en samlet præmiesum på £600,000, svarende til lidt over fem millioner danske kroner, og der er præmier til de fem bedste med £360,000 til vinderen.

King David har ikke startet siden han vandt Marit Sveaas Minneløp (Gr.3) på Øvrevoll den 21. august.

Det var hingstens fjerde storløbssejr på stribe i kølvandet på triumfer i Stockholms Stora Pris (Gr.3), Swedish Open Mile (L) og Pokalløb (L).


Pia og Henrik Stork, Nina Poshtara og Niels Petersen med Stockholms Stora Pris (Gr.3)-vinderen King David og Oliver Wilson. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

”Han har haft det fantastisk fint hele vejen, og grunden til han ikke har startet siden Derbydagen i Norge er ganske enkelt, at banerne ikke har passet til ham. Han er bedst i en god til let bane, og vi er kun interesserede i at starte ham når forholdene er optimale”, forklarer Niels.

King David er opdrættet på Stutteri Stork af Pia og Henrik Stork, og han har hidtil vundet 16 af sin karrieres 33 starter med præmier for over 3,8 millioner kroner.


Karin Salling, Oliver Wilson og Niels Petersen med King David. Foto: Burt Seeger.

En sejr i Bahrain International Trophy (Gr.3) vil bidrage med yderligere tre millioner til præmiekontoen, og holdet bag Elusive City-sønnen kommer ikke til at tage den lange rejse uden at tro på sagen.

”Selv om 2000 meter måske er det absolut længste vi kan strække ham til, så får vi de absolut optimale betingelser i Bahrain, og vi er allesammen vældig spændte. Han er som sagt stadigvæk i forrygende form og har vel at mærke tidligere vundet i Gruppe-3-sammenhæng på den internationale scene”.


King David (Elusive City) foran sit hjem i stalden hos Niels Petersen på Klampenborg. Foto: Burt Seeger.

Den endelig starterklæring til Bahrain International Trophy (Gr.3) foretages søndag den 13. november, og den følgende onsdag trækkes der lod om startsporene.

The Bahrain Turf Club arrangerer og betaler både fly, hotel og hestetransport for de deltagende heste og deres respektive forbindelser.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top