fbpx

King David og Kick On i Gruppe-1 på Super Saturday

Så er felterne klar til Super Saturday, og det bliver med 10 skandinavisktrænede heste til start. I Gruppe-1-opgøret Jebel Hatta over 1800 meter græs bliver der dansk ejerdeltagelse gennem Elkær Stutteris Kick On og Karin Sallings King David.


Square De Luynes besejrede staldkammeraterne Kick On og King David i Marit Sveaas Minneløp (Gr.3) på den norske Derbydag i fjor. På Meydans Super Saturday starter de alle tre for Skandinavien. Foto: Hesteguiden.com.

De to Niels Petersen-trænede heste får selskab af Kahlil De Burcas Military Style (War Front), som blev handlet i efteråret og endnu aldrig har startet i Skandinavien.

Det ligger kl. 8:20 tirsdag morgen fast, at italienske Antonio Fresu rider Kick On (Charm Spirit), mens der endnu ikke er sat rytter på hverken King David (Elusive City) eller Military Style i opgøret hvor vinderen præmieres med $210,000.

Også i Gruppe-2-løbet Dubai City Of Gold over 2410 meter græs starter heste fra Kahlil de Burca og Niels Petersen. Førstnævnte sadler Amhran Na Bhfiann (Galileo) og sidstnævnte Square De Luynes (Manduro) og Iron Butterfly (Swipe).

Square De Luynes er med sin OR på 113 den næsthøjest handicappede deltager i feltet, kun overgået af Owen Burrows-trænede Hukum (Sea The Stars) på 116. Den skandinaviske champion rides af sin sædvanlige makker Pat Cosgrave, Iron Butterfly af Richard Mullen, mens der i skrivende stund endnu ikke er sat jockey på Amhran Na Bhfiann.

Cathrine Erichsen havde tre opgaver at vælge imellem til Duca Di Como (Clodovil), og valget faldt på Gruppe-3-opgøret Burj Nahaar over 1600 meter dirt. Desværre blev det endnu engang til et modbydeligt startspor for den norske topmiler, der skal springe af fra spor 13 ud af 16 under Elione Chaves.

I Ras Al Khor over 1400 meter græs bliver der skandinavisk deltagelse af Niels Petersens duo Could Be King (Bated Breath) og Ascot Brass (Juniper Tree), samt Nina Lensviks Sanary (Invincible Spirit). Petersen har endnu ikke sat jockey på sine to, og Lensvik har booket Pat Dobbs til Sanary, der samtidig også trak det favorable spor fire, mens Ascot Brass og Could Be King fik nummer 10 og 14.

Susanne Berneklint starterklærede hverken Steinar (Union Rags) i Al Bastakiya (L) eller I Kirk (Eishin Dunkirk) i Mahab Al Shimaal (Gr.3), så disse to må vi i stedet glæde os til at gense på Jägersros dirt i løbet af de næste par måneder.


Se de foreløbige felter til Super Saturday hér – det endelige Race Card med jockeys publiceres kl. 10 skandinavisk tid.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder

Scroll til toppen