fbpx

Jackpot, Titannia! 500.000 NOK i bonus fra Stall Perlen

Med sine fire sejre og næsten 1,8 millioner danske kroner i samlet præmiesum, var Titannia en enorm pengesluger i 2022. Men ikke nok med det – for da Appel Au Maitre-datteren i august måned vandt The Macallan Dansk Derby, udløste det også en jackpot-bonus på 500.000 norske kroner.


Titannia og Andreas Tapia Dalbark vinder The Macallan Dansk Derby 2022 foran Hear The Drums. Foto: Burt Seeger.

Derbytriumfen var nemlig kulminationen på den ”Derbybonus”, som Stall Perlen annoncerede forud for Appel Au Maitres bedækningssæson i 2017.

En bonus, som fra 2021 lød på 100.000 norske kroner fordelt med 75% til ejeren og 25% til opdrætteren af en vinder af Svenskt, Dansk eller Norsk Derby, såfremt hesten er efter Appel Au Maitre.

Samtidig var bonussystemet akkumuleret, således at der blev lagt 100.000 kroner oveni puljen for hvert Derby som ikke blev vundet af et Appel Au Maitre-afkom – til og med 500.000.

”Det nye bonussystem indledtes i 2021, og da Titannia vandt Dansk Derby, var der for første gang en halv million norske kroner i jackpot”, fortæller Appel Au Maitres manager Morten Buskop.

I og med, at Mette og Dean P. Olsen både er ejer og opdrætter af Titannia, tilfalder hele summen ægteparret fra Stenlille.


Appel Au Maitre. Foto: Stutteri Hjortebo.

Titannia blev i The Macallan Dansk Derby på afstand jagtet hjem af tre øvrige Appel Au Maitre-afkom, Hear The Drums, Amanda og New York Strip.

Mens Titannia selv fortsatte med også at vinde Breeders’ Trophy Classic på Bro Park, fulgte Hear The Drums op med at vinde Breeders’ Prize Classic på Øvrevoll, mens Amanda vandt Svenskt St. Leger i Göteborg og New York Strip sejrede i Dansk St. Leger på Klampenborg.

”Stall Perlen har været glade for at kunne yde denne support til de skandinaviske opdrættere, som i første omgang har valgt at bedække deres hopper ved Appel Au Maitre, og dernæst haft muligheden for at sælge hingstens afkom med denne specielle bonusordning som en ekstra gulerod”, siger Buskop og fortsætter:

”Når det gælder Titannia, vil det selvfølgelig være ekstra sjovt for Stall Perlen, såfremt hun til næste år bliver forsøgt udenlands og får sat sin far på kortet internationalt”.

Med udbetalingen af de 500.000 norske kroner nåede det årelange bonussystem for Appel Au Maitre også til vejs ende.


Mette, Dean og Lucas Olsen med deres egenopdrættede Derbyvinder Titannia, træner Lars Kelp og jockey Andreas Tapia Dalbark. Foto: Burt Seeger.

Starborough-sønnen, som snart fylder 19 år, bedækker i 2023 et begrænset antal hopper til 30.000 DKK ex. moms ved levende føl – og det er vel at mærke efter endnu en sæson, hvor han gør sig bemærket på en europæisk liste.

På den netop publicerede “Leading European Sires of 3yo’s in 2022” er Appel Au Maitre nemlig at finde i ypperste selskab hvad angår “percentage of worldwide winners to runners”.


Listen ses herunder:

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top