fbpx

ITM Amacitalöpning: Hvor god er Mystery Night?

Stall Perlen og Wido Neuroth har vundet to af de seneste fire udgaver af Irish Thoroughbred Marketing Amacitalöpning – det historisk set bedste 2-årsløb for hopper i Skandinavien.


Caesara/Jan-Erik Neuroth vinder Irish Thoroughbred Marketing Amacitalöpning. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.
Caesara/Jan-Erik Neuroth vandt Irish Thoroughbred Marketing Amacitalöpning i 2017. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

I 2017 var det Pivotal-datteren Caesara, der let slog navne som Reet Petite (Appel Au Maitre), Queen Estoril (Camacho) og Two Shots Of Happy (Zebedee), og i fjor vandt Thunderey (Night Of Thunder) løbet med fire længders afstand til Jonica (Camelot) og Freya Lucy (Uppercut Action).

Fælles for Caesara og Thunderey var – udover deres træner og ejer – at de havde startet en enkelt gang tidligere hjemme på Øvrevoll, og vundet.


Thunderey vandt sidste års udgave af ITM Amacitalöpning. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

I år sadler Neuroth hoppen Mystery Night, der i Night Of Thunder har samme far som sidste års vinder Thunderey.

Hun kommer også fra samme Breeze Up-auktion, Arqana, og akkurat som både Caesara og Thunderey har hun vundet sin første start i let stil på Øvrevoll.

Mystery Night er ud af Zehrah (Raven’s Pass), der selv er datter af Listed-vinderen Ahla Wasahl (Dubai Destination) og halvsøster til Glascow Stakes (L)-vinderen Sameem (New Approach).


Se Mystery Night breeze i Doncaster herunder:


Og hvad mere tæller for Mystery Night?

Selvfølgelig, at Wido Neuroth er kommet eminent fra start med staldens pragtafstammede 2-årige heste.

Senest vandt Downtown Leo (Speightstown) The Heatherwold Cup på den norske Derbydag, ligeledes efter at have sejret i debuten på Øvrevolls græs.

Neuroths potentielt allerbedste 2-årige navn – Indy Humor (Distorted Humor) – har vi endda ikke set endnu.

På søndag møder Mystery Night otte konkurrenter i kampen om førstepræmiens 125.000 svenske kronor.

Det gælder bl.a. Patrich Wahls hjemmebanehåb Miss Donalita (Territories), som efter sin andenplads i debuten bag Uchchaihshravas (Cotai Glory) har vundet to gange på stribe, senest Jägersros største 2-årsløb, Lambada Cup.


Miss Donalita og Elione Chaves ved maidensejren på Bro Park. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Med er også Niels Petersens Crack The Sky (Nathaniel), der leverede en glimrende indsats i sin debut som anden bag en hest der bare var bedre på dagen – Mystery Night – og Kahlil de Burca sadler to navne i form af Fickle Mistress (Fast Company) og Ode To My Mother (Make Believe).

Førstnævnte vandt sin debut i Göteborg og sidstnævnte var anden i maidenløbet på den svenske Derbydag bag den senere Lambada Cup-2’er One Rocketman (Gleneagles).

Det er især værd at bemærke, at Kahlil de Burca både besatte anden- og tredjepladsen i sidste års udgave af ITM Amacitalöpning bag Wido Neuroth.

Historien har det jo med at gentage sig.


Se Mystery Night vinde Eckbo Legats Vandrepokal foran Crack The Sky herunder:


Program: Bro Park, søndag 29. august – første start kl. 11:50.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder

Scroll til toppen