fbpx

Imponerende debut af Eagle Eye – nu mod Dansk Kriterium

I Danmark har vi allerede oplevet en ny årgangsstjerne i Lea Olsen-trænede King Ferdinand, og der er muligvis en ny på vej blandt de 2-årige danskopdrættede navne i Lennart J:r Reuterskiölds Gleneagles-søn Eagle Eye, der onsdag fik folk til at spærre øjnene op på Jägersro.Eagle Eye debuterede i et maidenopgør over 1200 meter. I et felt med lutter fremragende afstamninger, hvor der ligeledes var debut til søskende til navne som Mystic Town og I Kirk.

Jacob Johansen havde valgt ridtet på danske Stald Airbornes Eagle Eye, men spillerne gjorde i stedet staldkammeraten Beckham (Shalaa) til storfavorit.

Og helt frem til de sidste tre galopspring så de også ud til at få ret, men efter at have siddet klemt inde til kort før mål, fik Jacob Johansen endelig plads til angreb med Eagle Eye, der fløj frem på de sidste meter og tog sejren med hals.

En præstation der er så meget bedre end resultatet antyder, og noget der lover godt for hingstens fremtid.


Eagle Eye og Jacob Johansen fanger akkurat staldkammeraten Beckham før målstregen. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

“De er begge meldt i Dansk Kriterium den 4. september. Det kan være svært at komme fra gruset og over på græsset, men vi skal nok forsøge”, sagde en glad championtræner Lennart J:r Reuterskiöld efter dobbeltsejren.

Andenhesten Beckham, der både er halvbror til Mystic Town (Medicean), Marta (Appel Au Maitre) og weekendends Derbydeltager Seattle Blossom (Appel Au Maitre), kostede 300.000 kroner på sidste års Scandinavian Open Yearling Sale på York Stutteri.


Ejer/opdrætter Carsten Nørgaard og York Stutteris Alexander Elsass tager sammen med Lennart J:r Reuterskiöld imod debutvinderen Eagle Eye og Jacob Johansen. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Hér var Eagle Eye også oprindeligt anmeldt, men han blev slettet inden auktionen, idet hans opdrættere Jonna Andersen og Carsten Nørgaard valgte at beholde ham og starte ham i de rød/hvide Airborne Racing-farver, som mange sikkert husker fra de storløbsvindende helbrødre Fly Society og Attention Please (Flyinfact).


Annaboda og Oliver Wilson ved sejren i 2013-udgaven af Mowerinaløb foran Koo Koo Sint. Foto: Burt Seeger.

Eagle Eye er tredje afkom ud af Annaboda (Duke Of Marmalade), der som 3-årig både vandt Mowerinaløb på Klampenborg og Norsk Oaks på Øvrevoll, og som desuden hentede andenpladser i Bloomers’ Vase (L), Vinterfavoriternas Pris, Dansk Oaks og Fawzia Stakes, samt en tredjeplads i Stockholm Fillies & Mares Stakes (L).

Jonna og Carsten Nørgaard ejede også Annaboda igennem hele hoppens løbskarriere i Søren Jensens træning på Enghavelyst, og de valgte siden selv at beholde hende og sende hende i avlen på York Stutteri.

Hendes to første afkom, King James (Born To Sea) og Elysium (Juniper Tree), nåede blot at starte fem gange tilsammen, så vejen har allerede været lang for ejer/opdrætterparret, men med onsdagens forløsning tegner fremtiden ikke alene spændende for stortalentet Eagle Eye – det gør den også for Annaboda selv, idet hun tidligere på året folede et hoppeføl efter Oasis Dream (Green Desert) i Irland.


Dette hoppeføl kom til verden den 31. marts på Coolagown Stud i Irland. Hun er efter Oasis Dream ud af Annaboda (Duke Of Marmalade). Både mor og datter er siden kommet sikkert tilbage til York Stutteri. Foto: Coolagown.

Også i år er Annaboda repræsenteret med et afkom på Scandinavian Open Yearling Sale. Denne gang med en hingst efter Juniper Tree (Galileo), som nåede at få en god opdatering med på vejen før kataloget går i trykken.

Annaboda er i øvrigt også halvsøster til den tidligere Klampenborg Store Sprint-vinder Exhibition (Invincible Spirit), der før han kom til Skandinavien bl.a. var tredje i Richmond Stakes (Gr.2).

I Francisco Castros træning var han – foruden sejren i Klampenborgs største sprintopgør – placeret anden i Polar Cup (Gr.3), Täby Open Sprint Championship (L), Täby Vårsprint (L), Zawawi Cup (L), samt tredje i Hoppegartener Fliegerpreis (L) og Jägersro Sprint (L).

Yderligere en af Annabodas søskende, den vindende hoppe Catbells, er i avlen blevet mor til International Trial Stakes (L)-vinderen Law And Order, som også var anden i August Stakes (L) og tredje i Horris Hill Stakes (Gr.3) og Feilden Stakes (L).


Rebecca Stålhandske får overrakt den storslåede vandrepokal af Ole Larsen. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Onsdagen på Jägersro bød også på finalerunden i Ole Larsen Young Riders’ Championship, og hér vandt Jägersro-lærlingen Rebecca Stålhandske til slut med et enkelt points afstand til norske Willa Schou, mens Oliver Wilson indtog tredjepladsen.

Turneringen og dagens øvrige løb kan du læse mere om hos Svensk Galopp hér.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top