fbpx

Hjortebo: Zarak-søn ud af nyimporteret Hernando-hoppe

Lidt efter midnat den 1. februar nedkom den nyimporterede avlshoppe Herminia med et hingstføl efter Aga Khans Gruppe-1-vinder Zarak på Stutteri Hjortebo.


Hingstføllet født kl. 00:12 den 1. februar v. Zarak ud af Herminia. Foto: Stutteri Hjortebo.

“Han er super elegant og ligner sin far”, fortæller Iben Hjorth Buskop.

12-årige Herminia blev købt på Arqanas Vente d’Elevage i december. Hun er ud af den ustartede Danehill-datter Danseuse Indienne og helsøster til Prix Daphnis (Gr.3)-vinderen Indian Daffodil samt halvsøster til Prix Quincey (Gr.3)-vinderen Devious Indian og Prix de Lutece (Gr.3)-vinderen Etendard Indien.

Selv er Danseuse Indienne helsøster til Prix Ganay (Gr.1)-vinderen Indian Danehill og Prix la Rochette (Gr.3)-vinderen Indian Jones, og den forrygende moderlinje rummer desuden Danse Indiennes Gruppe-1-vindende bror Antheus og Prix Cleopatre (Gr.3)-vinderen Alexandrie, der igen er mor til Criterium de Saint-Cloud (Gr.1)-vinderen og avlshingsten Poliglote samt de øvrige avlshingste King Alex og Alexius.

Herminia startede fire gange placeret som 3-årig og har i stutteriet produceret 2-årsvinderen Aimara (Makfi) og 3-årsvinderen Thesee (Acclamation).

Hoppens 3-årige søn Albertinelli (Dream Ahead) har været placeret to gange i lige så mange starter, og i fjor folede hun en hoppe efter Le Havre (Noverre).


Hingstføllet født kl. 00:12 den 1. februar v. Zarak ud af Herminia. Foto: Stutteri Hjortebo.

Aga Khans succesrige avlshingst Zarak (Dubawi) er i 2022 steget mere end 100% fra 12,000 til 25,000 euro efter en flot start på avlskarrieren med sin første årgang, som bl.a. inkluderer den tyske Gruppe-3-vinder Lizaid og ikke mindst Times Square, der på Arc-dagen var anden i Prix Marcel Boussac (Gr.1), samt Purplepay der var tredje i Criterium International (Gr.1).

Herminia skal i år bedækkes ved Appel Au Maitre (Starborough), for på den måde at skabe et afkom med samme kryds som Hjortebo har haft gigantisk succes med gennem heste som Suspicious Mind og Appelina.


Zarak-sønnen kom til verden som årets andet føl på Stutteri Hjortebo, der allerede den 15. januar tog imod det første – en hingst efter Appel Au Maitre og ud af den vindende Acclamation-datter Coolcalmcollected.

“Det er Coolcalmcollecteds fjerde føl, og hun er bl.a. mor til nu 3-årige Zascha, der er i træning hos Inge Mette Dejgaard, samt en 2-årig ejet af Lokalebasen.dk i træning hos Tina Mortensen og en helbror der er åring her på stutteriet”, fortæller Iben og afslutter:

“Han er et mægtigt føl, og jeg tror måske han er en af de hurtigste vi har haft”.

Vurdér selv på videoen herunder:

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top