fbpx

Hjemmesejr i Japan Cup 1998

De engelsk-trænede heste har de sidste to år været bedst i Gruppe-1-løbet Japan Cup om 17 millioner kroner.  Men i år gik den ikke længere for englænderne, der stillede op med Godolphins Faithful Son/Dettori og Clive Brittain-trænede Luso/Kinane.



I stedet blev det til sejr for japanske El Condor Pasa med Masayoshi Ebina i sadlen, der med 2,5 længder slog Air Groove, der også blev nummer to sidste år. På tredjepladsen fulgte den japanske favorit Special Week.

På fjerdepladsen fulgte sidste års Breeders´ Cup-vinder Chief Bearhart, der var den bedste af de tilrejsende gæster.

Faithful Son med Dettori i sadlen blev en meget skuffende nummer 7 (den samme placering som han opnåede i Melbourne Cup), mens Luso sluttede som sidste hest i mål.

De tyske håb, Caitano og Ungaro var henholdsvis 11. og 12. gennem mål.

El Condor Pasas sejr i Japan Cup var hestens sjette sejr ud af syv mulige i hans karriere. Han har tidligere vundet storløbet NHK Mile Cup (Gr.1), og blev her den første 3-åring til at vinde Japan Cup siden Le Glorieux i 1987.

De japanske heste har alt i alt haft en fantastisk sæson, der foruden Japan Cup-sejren også tæller Seeking The Pearls sejr i Gruppe-1-løbet Prix Maurice de Gheest i Deauville.

Japan Cup var den sidste chance for englænderne, hvis de skulle redde en skidt sæson, hvor de hverken vandt Prix de l´Arc, Melbourne Cup eller et eneste Breeders´ Cup-løb.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top