fbpx

“Han er en sen hest, der lige nu bliver bedt om en hel masse”

Niels Petersen-trænede Ugotthelook kan fortsat kalde sig ubesejret efter onsdagens start på Jägersro, hvor han over 2200 meter vandt med en længde foran Malbec og Reine De Vega.


Ugotthelook og Carlos Lopez vinder foran Malbec og Reine De Vega. Foto: Stefan Uppström / Svensk Galopp.

Akkurat som i debuten tilbage i maj på Øvrevoll, var Uncle Mo-sønnen dybt urutineret og måtte have al mulig støtte fra Carlos Lopez.

Parret var sidst ude af startboksen i det kun tre heste store felt, og der var længe flere længder frem til Reine De Vega (Lope De Vega) og Malbec (Epaulette).

Med 1000 meter tilbage avancerede Ugotthelook endelig udvendigt på konkurrenterne, og ved indgangen til opløbet fik han overtaget på godt kæmpende Reine De Vega. Favoritten fik dog ikke bare lov til at forsvinde væk, selv om Lopez så ud til at have tingene godt under kontrol.

Spørgsmålet er nu, om ubesejrede Ugotthelook efter sit livs blot anden start får et handicap der er højt nok til, at han kommer med i Svenskt Derby den 12. juli.

Han vandt med en sikker længde foran Malbec, der inden løbet stod 76, og Reine De Vega, der kom fra Norge med et handicap på 80, men også startede for første gang på dirt track.

Ugotthelook og Carlos Lopez. Foto: Stefan Uppström / Svensk Galopp.

“Han er en god hest, der nu har vundet to gange ude af lige så mange mulige”, sagde Niels Petersen efter løbet til GalopSport.

“Men han er også en sen hest, der lige nu bliver bedt om en hel masse, og for hestens vedkommende ville jeg afgjort ønske, at Svenskt Derby lå i slutningen af juli i stedet for bare om nogle få uger. Og så må man heller ikke glemme, at han var slettet i Derby Trial for nogle uger siden fordi han stod med noget hoste, så oplægget til i dag havde heller ikke været optimalt”.

Om Ugotthelook har sikret sig en plads i Derbyfeltet får vi en god indikation om, når Nicholas Cordrey opdaterer sine tal i morgen. Lige nu er han på en delt 34. plads på handicaplisten.


UGOTTHELOOK (FR)
brun hingst 2017
v. Uncle Mo (Indian Charlie)
1. mor Louve des Reves (Sadler’s Wells)
2. mor Louve (Irish River)
3. mor Louveterie (Nureyev)
Søskende i Skandinavien: Omar Bradley (92), Commander
2. karrieresejr i 2 starter.
65.330 SEK.
Handicap: 77 (inden onsdagens sejr)
Ejer: Stall Bright Side Of Life.
Træner: Niels Petersen.
Opdrætter: The Allen Stable.
Købt for €180,000 på Arqana October Yearling Sale i 2018.


Fartfænomenet I Kirk (Eishin Dunkirk) fik også en god udblæsning denne onsdag i optakten til Derbydagens Zawawi Cup (Gr.3), som han den 12. juli skal forsøge at vinde for tredje gang på stribe.

I Kirks generalprøve så således ud:


Resultater: Jägersro, onsdag 24. juni

Læs mere og se flere billeder fra løbsdagen hos Svensk Galopp

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder